Genesis Vanad 500 teszt – kábelvezető, fejhallgató tartó és USB hub

2021-11-27 17:42:00

A korábbiakban rengeteg tesztünk szólt már Genesis termékekről, melyekért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a cégnek és a magyar képviseletnek is. A gyártó jóvoltából eleinte billentyűzetek és egerek érkeztek a szerkesztőségbe, de az irány többször is a hangeszközök felé húzott. Legutóbbi irományaink is mikrofonokról, fej- és fülhallgatókról, illetve hangfalakról szóltak, most azonban ismét fordulunk egyet, és a kütyük felé kacsintgatunk. Volt már fejhallgató állványotok? És egér kábelvezetőtök? Na, és a kettő egyben? Az alábbiakban leírom, mire jó a Vanad 500.

Bevallom, nagy szkepticizmussal álltam neki a tesztnek, ugyanis felesleges dolognak tartottam egy fejhallgató állványt, egy egér-kábelvezetőt meg még inkább. Minek kellene nekem ilyen, ha a fejhallgató elfér a fiókban, az egér vezetéke pedig nem akad el sehol? Nos, egyrészt, mert jól néz ki, feldobja az egész asztal megjelenését, másrészt praktikus, harmadrészt pedig, mert van rajta 2 USB port is.

Ami a fizikai jellemzőket illeti, első blikkre félelmetesen nagy lehet a Vanad 500, de biztosíthatok mindenkit, hogy a 253 mm-es magasság tökéletesen el van találva, legalábbis az én fejhallgatóimhoz mérten, szélesség tekintetében pedig abszolút szolid a maga 128 mm-es kiterjedésével, nem foglal sok helyet.

A tápellátásról egy 1,5 méteres USB-A csatlakozó gondoskodik, így akár messzebb is elhelyezhetjük magától a számítógéptől. Maga a keret műanyag, a középső, kábeltartó rész viszont gumiból készült, ennek köszönhetően pedig rugalmasan, alig észrevehető módon, mégis stabilan tartja a vezetéket. A talpak is kaptak egy csúszásgátló gumiborítást, így az elmozdulástól sem kell tartanunk.

Ahogy korábban említettem már, a tápellátáson kívül két másik USB konnektorral is rendelkezik a cucc, így több eszköz egyidőben való kezelésére is alkalmas, bár a negyedik, üres oldalra elfért volna még egy port… A csatlakozások 2.0-ás USB verziók, de napjainkban ez még elég széleskörűen támogatott platform, úgyhogy nem kell aggódnunk az eszközkompatibilitás miatt. Ami az operációs rendszereket illeti, a Windowst egészen az XP-ig visszamenőleg támogatja, de a Linux és az Android 4.2.2 is opció.

Amint csatlakoztatjuk a géphez, a Vanad 500 összesen hét különböző színben kezd el pompázni. Működéséhez nincs szükség programra, viszont így a világítás kezelésére sem nyílik lehetőség.

A Genesis Vanad 500 összességében egy tényleg praktikus kis eszköz, nem csak fejhallgatónkat tartja, de az egérkábelt is keresztülfűzhetjük rajta, ráadásul két USB konnektort is kínál. Dizájnja feldobja az asztal megjelenését, sok helyet nem foglal, de magassága miatt mindenképp oldalra kell elhelyeznünk. A gyártó hivatalos webáruházában 29,40 eurós áron érhető el, míg itthon nagyjából 10.000 forintos árcédula fityeg rajta.

vissza

Genesis Vanad 500

Platform: fejhallgató tartó, bungee, USB hub
Gyártó: Genesis
Kiadás dátuma: 2020. július

+ 3 az 1-ben
+ dizájn
+ stabil felépítés

- még 1 USB konnektor gond nélkül elfért volna rajta