Genesis Pallad 450 – teszt

Katonai karakter

2021-12-19 12:56:00

Gamer hátizsák… Tényleg szükségük van erre a játékosoknak? Biztosan ti is gondolkoztok most ezen, és én is sokáig azok táborába tartoztam, akik vitatják ezen termékek létezésének értelmét, akár csak az RGB világításét, vagy a kábelvezetőkét… Akárhogy is, amióta megvan a Pallad 550-es hátizsákom a Genesistől, megváltozott a véleményem, mindenhová azzal járok, és imádom. Örülök, hogy egy kisebb testvére, a Pallad 450 tesztelésére is lehetőségem nyílt, ezt szeretném bemutatni most Nektek.

Ami talán először tűnik fel mindenkinek a Pallad 450-nel kapcsolatban, az a dizájn. A márkától már megszokott fekete és piros színek helyett ezúttal a szürke dominál, ráadásul egy terepmintázatban, mely egy kis agresszivitást is kölcsönöz neki. Kidolgozottságát tekintve elég jól megragadja a járókelők figyelmét, elvégre könnyen összetéveszthető akár egy taktikai hátizsákkal is, melyet airsoft, paintball, esetleg más katonai sportok alkalmával hordanak a résztvevők. Ja, és a gyártó logójával ellátott dögcédula sem elhanyagolható!

Anyagát tekintve jó minőségű vízálló réteggel ellátott poliészterből készült, elég strapabíró, bártan pakolhatunk bele. Két nagy főrekesszel rendelkezik, melyekben további kisebb kamrák is vannak, így a notebook/táblagép mellett a fejhallgatónak, külső akkumulátornak, egérnek, és számos más eszköznek szakíthatunk helyet, rendkívül jól átgondolt kivitelezés. Könnyedén rögzíthetünk rá kívülről is bármilyen kiegészítőt a számos csat és D-gyűrű segítségével, akár sétabotot, fotóállványt, stb, de zsebekkel is el van látva, így a kulacsnak és kisebb kiegészítőknek is megvan a maga téregysége.

A profilozott vállpántok, illetve a csípő- és mellkasövek tovább növelik a kényelmet, az összekötőcsattal pedig a stabilitást maximalizálhatjuk. Nagy mértékben állítható, testre szabható, könnyedén saját preferenciánkhoz igazítható a hátizsák. Oldalt is helyezett el hevedereket a gyártó, így ha nem pakoljuk tele, össze tudjuk nyomni a rekeszeket a megfelelő tartás érdekében. Innen ered egyébként egy negatívuma is a Pallad 450-nek, ugyanis ha a rajta fityegő rengeteg pántot nem használom, örülnék, ha legalább elrejthetném, vagy rögzíthetném valahol, akár egy sima gumiszalag is kielégítené eme igényemet.

Funkcionalitásával, dizájnjával, lehetőségeivel és strapabíróságával azonban sikerült levennie a lábamról. Bár nem rendelkezik akkora belső kapacitással, mint mondjuk a Pallad 500 vagy 550, a maga 28 literével neki sem kell szégyenkeznie. 15,6 hüvelykig gond nélkül befogadja a notebookokat, és persze emellett is pakolhatunk bele bőven, ráadásul a számos külső rögzítőhely is adott. Nem csak gaming kiegészítők tárolása esetén, de hosszabb túrák alkalmával is megállja helyét.

Árazás szempontjából sem ijesztő a helyzet, a Genesis hivatalos webshopján keresztül 57 eurós áron szerezhető be, míg itthon nagyjából 16-20 ezer forintot kérnek el érte.

vissza

Genesis Pallad 450

Platform: hátizsák
Kivitel: vízálló, poliészter
Gyártó: Genesis
Kiadás dátuma: 2020. december

+ vízálló
+ strapabíró
+ dizájn
+ kialakítás

- a nem használt pántokat nem lehet elrejteni