Forza Horizon 5 – autókból ezúttal sem lesz hiány

2021-09-09 17:35:00

A Forza Horizon 5 napjaink egyik legfelkapottabb témájaként van jelen a közéletben. A játék, melynek gépigényére kevesebben kerestek rá, mint arra, hány autót is tartalmaz majd. Nos, a jég megtört, a Playground Games közzétette a járművek listáját, és azt kell, hogy mondjuk, ezúttal sem rövid... A Horizon 4 összesen 752 autót tartalmaz, de ebben ugye a megjelenés után bekerültek is számítanak. A Horizon 5 az előzetes megerősítések alapján 426 autóval rajtol, egyes jelentések szerint azonban a november 9-i megjelenés előtt még kerül fel néhány típus a listára. Lesz itt elektromos Porsche Taycan Turbo S, Mercedes AMG ONE, és az új Forde Bronco is beköszön. A teljes listát IDE kattintva érhetitek el.

Nekem személy szerint minden kedvencem szerepel a felsorolásban, pedig van egy pár... Ti hiányoltok valakit? 

Arra is fény derült e fejlesztői naplóban, hogy a lista megjelenítési módja megváltozik, átláthatóbb lesz, mint a FH4-ben, akár egy saját matricagyűjtemény. A Forzavista módban is kapunk sugárkövetést, tehát minden eddiginél részletesebben szemlélhetjük közelről autóinkat a garázsban. Azt is megtudtuk, hogy ezúttal minden eseménytípusnak saját Horizon Festival központja lesz, összesen hat, szétszórva a térképen. Az Apex (Road) és a Wilds (Dirt) fesztiválokhoz, csatlakozik a Baja (Cross Country), a Street Scene (Street) és a Rush (Stunts), valamint maga a Horizon Main Stage, és ezek mindegyike különféle fejezetekból épül majd fel. 

Lesznek ún. expedíciók is, melyek során Mexikó világát fedezhetjük fel. Ezek részben Showdownból, részben Storyból és részben abból állnak majd, hogy át kell vándorolni a térképen egy jelentős helyszínre, ahol az új Fesztivál gyökeret ereszthet. A fejlódési mechanizmus is megváltozik, egyes fesztiválokon való részvételhez elegendő Accolades-t kell gyűjtenünk, tehát kb. mint a LEGO Speed Championsban a kockák megszerzése... A kampány végső célja a Hall of Fame-be kerülés, de még így sem lesz vége a dolognak. Amellett, hogy a játékban minden megtalálható lesz a megjelenéskor, az is egyértelmű, hogy a Festival Playlist visszatér, hogy minden héten friss kihívásokat - és évszakváltást - hozzon.

Forrás: Forza Horizon - Hungary

 

vissza