Fire Fu - előzetes

Egyszerre ölt magára rajzfilmes, kézzel festett stílusjegyeket, miközben árad belőle a hamisítatlan keleti hangulat
2016-02-25 09:30:38

Szeretnél tűzcsóvákkal hadonászó kung fu mester lenni? A beugró nem olcsó, ám ha lapul a zsebedben egy iPhone készülék, hamarosan Fire Fu legendává avanzsálhatsz a RetroFist csapat jóvoltából.


 

Az indie kategóriába sorolható brit stúdió munkáját az All 4 Games kiadó karolta fel, hogy legkésőbb február végéig megjelentesse az ígéretesnek tűnő produkciót, kizárólag az AppStore kirakatában. Volt szerencsénk a premier előtti napokban mélyreható benyomást szerezni a címmel kapcsolatban, melynek során a szemünk látványorgiában fürdött, tartalmi szempontból azonban botrányos alulteljesítést vagyunk kénytelenek a játék rovására elkönyvelni. A képernyőre beáramló szörnyszülöttek likvidálása pazar szórakozás lenne, amennyiben adna kihívási szintet, fejlődési rendszert, legalább ötször ennyi pályát és egyáltalán célt az egész hadonászásunknak.

CMOorUHWUAEwUK6

A játékban meghalni nem lehet, a monszterek ránk se támadnak és lényegében semmi maradandót nem alkotunk órákon át történő gyújtogatásukkal. Fire Fu harcosként tűzzel operálunk, majd a bezsákolt pontjainkért szert tehetünk néhány erősebb támadómágiára és végül tartalmilag ki is merült ezen a szinten. Nem jutunk sehová, a program random szerűen dobálja be a pályákat egymás után, ahol a feladat és a ránk leső monszter-horda összetétele változatlan. Ami azonban elvitathatatlan, az a grafikusok munkája, ugyanis a produkció látványvilága fenomenális lett. Egyszerre ölt magára rajzfilmes, kézzel festett stílusjegyeket, miközben árad belőle a hamisítatlan keleti hangulat.

30160844268766

A játékmenet gyors tempója mellett csak a képernyőn elvétve felbukkanó bombák kerülgetésére kell figyelnünk, mert ha azok eldurrannak, komoly pontlevonásokkal szankcionálják. Meghalni nem tudunk, izgulni tehát nem igazán akad okunk. Nagyon kár ezért a játékért, hiszen technikailag erős alapokon áll, a remek hangulat pedig emeli az alkotás fényét, tartalmatlansága azonban botrányos, céltalansága pedig fél óra után alulmotiválja a játékosokat. Nincs egy felépített struktúrája, instant árkádélménnyel próbál hódítani, de sajnos még annak sem elegendően tartalmas, így hamar uninstallálásra lesz kárhoztatva.

Fire-Fu-1

A teszt leadásának pillanatában nem volt beárazva a Fire Fu, de még ha ingyen adnák sem keltené teljes értékű játék benyomását, sokkal inkább demónak érezzük tartalmi hiányosságai okán. Ha egy esetleges folytatás lenne tervben a feltörekvő stúdiónál, mi jó szívvel bátorítjuk ebben őket. Ha kellően ki tudják párnázni a következő alkotásukat, nagy célokat érhetnek el, de ez egyelőre sajnos lehangolóan kevés.

vissza

Fire Fu - előzetes

40 %