Fél évet késik a Final Fantasy XVI

2021-12-27 16:57:00

Tavaly leplezte le a Square Enix az RPG sorozat legújabb részét, a Final Fantasy XVI-ot, melyhez 2021 végére ígértek további információt. Most viszont úgy néz ki, hogy a bejelentés és a játék is jókorát csúszik a Kotaku beszámolója szerint.

"Amikor utoljára beszéltünk azt ígértem, hogy új információval szolgálok majd 2021 végén a Final Fantasy XVI kapcsán," írja a producer Naoki Yoshida Twitteren. "Ugyanakkor sajnálattal kell közölnöm, hogy nem leszek képes betartani az ígéretem, a Covid-19 okozta bonyodalmak miatt ugyanis majdnem fél évet csúszik a játék fejlesztése."

Mint ismert a Square Enix lehetővé tette, hogy otthonról dolgozzanak a COVID-19 pandémia idején, ami látszólag megmutatkozik a fejlesztési menetrendben. "Ez sajnos megnehezítette a Tokiói irodával való kommunikációt, ami aztán további késéseket - vagy extrém esetben - elemek törlését eredményezte a külsős megbízottak részéről," folytatja Yoshida.

A Final Fantasy XVI jelen pillanatban PlayStation 5 exkluzív címként készül és visszatér az eredeti részek középkori világához, elhagyva ezzel az újabb részek sci-fi környezetét. A cég szerint egy "teljesen új fejlesztési környezetet" hoztak létre annak érdekében, hogy kitanulják a PS5 minden tulajdonságát.

"A 2021-es év nagy része a pandémia okozta gondok megoldásával telt és reméljük, hogy minimálisra csökkenthető ezek száma jövőre, hogy az igazán fontos dolgokra koncentrálhassunk: javítani a grafika minőségét, tökéletesíteni a harcrendszert, finomítani a csatákat és az átvezetőket az átfogó grafikai optimalizáción túl," mondja Yoshida. A tervek szerint a bemutató 2022 tavaszára csúszott, amit aztán az év folyamán a megjelenés követ majd.

vissza