Fast Racing Neo - teszt

Összességében remek szórakozást nyújt, bár néhol túl nehéz.
2016-01-10 17:32:02

Mindig is imádtam a játéktermekben az óriás kivetítőkön villogó arcade versenyjátékokat. Ezt az élményt varázsolta a nappalikba a Nintendo F-Zero, valamint a Psygnosis (napjainkban Studio Liverpool) Wipeout programjai. A Shin’en Multimedia ezt az érzést lovagolta meg a FAST Racing League WiiWare játékkal 2011-ben. A FAST Racing Neo ennek a folytatása, és egy barátságos árcédulával a Nintendo Wii U eShop kínálatában jelent meg a közelmúltban.

 

A játékmenet leginkább a Nintendo klasszikus F-Zero-ban látottakat követi, avagy az abban tapasztalt féktelen száguldozást. A Wipeout-ban és Mario Kart-ban megismert felszedhető fegyverekkel itt nem találkozhatunk, ellenben a játékmenetet a színes gyorsulást elősegítő mezők pörgetik fel. Két fajta hajtóművel rendelkezünk. Narancssárga és kék színű pályaszakaszon áthaladva a versenygép hajtását is ennek megfelelően kell váltogatni. Ha nem ugyanolyan színnel haladunk át rajta, akkor zárlatot kapunk és lassulunk, ellenben a megfelelő színűvel egy extra löketet kapunk. A verseny így rendkívül izgalmas tud lenni, ugyanis a pályarajzon túl azt is meg kell tanulnunk, hogy a különböző mezők mikor, milyen sorrendben következnek, illetve a gyors reflexünkre is szükség lesz. Nitrószerű üzemanyagunk is van, amit a pályákon elszórt gömbökkel tölthetünk fel- ez szintén kiváló időzítést igényel. A gépjárműpark is az említett címekben megismertek, avagy a sugárhajtású, futurisztikus, antigravitációs versenyjárművek azok. Rendkívül gyorsak, ugyanis közel 1000 km/órás sebességgel siklanak.  A játék érdeme, hogy mesés effektekkel teli látványvilág mellett is simán hozza a stabil 60 fps-t. Azzal trükköztek a fejlesztők (összesen 5 fő!), hogy a felbontáson csökkentettek, de ezt ennél a tempónál észre sem lehet venni.  A zenei aláfestés is pompás. Többnyire DnB, trance, breakbeat aláfestés szól. Ezeket mind a játékhoz egyedileg kreálták a játék készítői. Az egyik szám adott egy kis nosztalgikus élményt is, ugyanis az a korábbi, Nintendo DS-re megjelent Nanostray játékukból lett átemelve.

fastracingneo

Többjátékos módra is van lehetőség: lokálisan négyen, online pedig nyolcan eshetünk egymásnak. A sebesség 2 játékos módban és az internetes csatáknál is tartja a 60 fps-t, ellenben a 4 játékos opciónál már csak ennek az értéknek a felét hozza. Az online küzdelmek is tökéletesen futnak, de sajnos nehéz versenytársat találni. A 16 pályás, egy- és többjátékos módok mellett idő elleni versengés és egy úgynevezett Hero mode érhető el még. Ez inkább a fanatikusoknak ajánlott, ugyanis ebben minden tudásunkra szükség van. Elég benne egy apró hiba és máris vége a játéknak.

Összességében remek szórakozást nyújt, bár néhol túl nehéz. Egy félresikerült ugrás után már robban is a jármű és a gép galád módon jóval hátrébb teleportál minket vissza a pályára. 1 hiba néhol a 20 perces bajnokságunkat teheti tönkre, ami felettébb bosszantó. Mindenesetre ajánlom a játékot, ugyanis tényleg remek szórakoztatást nyújt, és az ára is kedvező.

 

vissza

Fast Racing Neo

Kiadó: Shin'en

Fejlesztő: Shin'en

80 %