Far Cry 6 – harmadik személyű nézetes pillanatok is lesznek a játékban

2021-06-08 18:35:00

A Far Cry 6 bemutatása hatalmas port kavart az interneten az elmúlt napokban, és továbbra is csak jönnek és jönnek az infromációk a játékkal kapcsolatosan. A legutóbbi ilyen bejelentés a Ubisoft részéről igencsak meglepte a rajongókat, ugyanis a közlemény szerint – a széria történetében először – ezen epizódban lesznek harmadik személyű nézetes szegmensek is...

Igen, a Far Cry, mióta eszünket tudjuk, FPS címként van jelen, és ezt az idők folyamán 5 számozott és 3 spin-off epizóddal remekül meg is alapozta. Az első személyű nézettel is rengeteg volt a bajlódás a fejlesztők részéről, hogy minél hatásosabban adja vissza az egyes jelenetek súlyosságát, és itt nem csak a drogok által keltett hallucinációkra, de a harc és esések különféle animációira is érdemes gondolni. 

A Gamespotnak adott interjújában Navid Khavari, a Far Cry 6 narratív igazgatója vázolta fel, miért döntöttek úgy, hogy ennyi tartózkodás után miért is tennék meg e lépést: Az átvezetőkben már voltak próbálkozások ezügyben, és meglepően jól sikerültek, zökkenőmentesen működtek. Azonnal feltűnt, hogy sokkal több a kapcsolat Dani útjával és a sztorival. A Guerrilla táborokban a játékosok láthatják az általuk létrehozott karakterüket teljes valójában.

Érdekesség, hogy bár a Far Cry 5-ben már magunk hozhattuk létre karakterünket, sosem csodálhattuk meg őt még az átvezetőkben sem. Khavari hozzátette, hogy a tábor elhagyását követően a kamera visszakapcsol első személyű nézetre, tehát nem játszhatunk tovább külső perspektívából, azonban a hátizsák használatakor egy-egy animáció erejéig megjelenünk majd e funkció jobb, hatásosabb működése érdekében. 

További információkat a Far Cry 6-ról a június 12-én esedékes bemutató során kapunk majd, amit a Ubisoft Foward-on, a YouTube-on, vagy a Twitchen keresztül is követhetünk. A megjelenés oktüber 7-én esedékes PC-re, Xbox One-ra, Series X/S-re, PlayStation 4/5-re, Stadiára és Lunára egyaránt.

vissza
Legolvasottabb cikkek