Eszméletlen mennyiségű pénzt hozott össze a Star Citizen

2018-11-21 21:52:00

A Star Citizen forradalmi kampánya mintegy 6 évvel ezelőtt rajtolt, egészen pontosan 2012 októberében. Pénzügyi perspeltívából nézve a dolgot, az űr elég kelendő volt akkoriban, hamar beindult a szekér, most pedig újabb mérföldkőhöz érkeztünk: 200 millió dollárnál tart a projekt. Ez a valaha volt legmagasabb összeg, mely közös finanszírozásból jött össze, nem csoda, hogy Chris Roberts elképzeléseit is felülmúlta.

A figura, kinek segítségével átlépték az álomhatárt, Új-Dél-Wales lakosa, és már 2014 óta támogatja a projektet. A statisztikák szerint e pénz összesen 171 ország lakosainak adományaiból tevődik össze, ami tekintve, hogy 193 ország van a Földön, valljuk be, nem rossz arány.

Jelenleg több, mint 500 ember dolgozik a Star Citizenen, azon belül is 3 ország 5 stúdiója fekszik a Squadron 42 kampány fejlesztésén. Roberts szerint a hosszútávú siker titka a rengeteg frissítés. Elmondása szerint úgy tudja, egyetlen projekthez sem kínálnak ennyi frissítést, mint ők a SC-hez.

A Cloud Imperium jelentései szerint decemberre tervezik befejezni a Squadron 42-t, ami egy lépéssel közelebb visza  végleges megjelenéshez, elvégre a játék még mindig befejezetlen. Akárhogy is, egyet tudunk érteni Roberts-szel, jó hatással voltak a játékiparra.

vissza