Érzékenyül kegyetlen és szexi Trónok Harca

2016-05-16 12:04:32

Eltelt egy újabb hét és ismételten több millióan voltak kíváncsiak a Trónok Harca legújabb epizódjára, ami mérföldekkel pörgősebb volt mint az előző 3. rész.


 

Ahogy az előzetes hírekből megtudhattuk, Kisujj tényleg visszatért, hogy elkezdje manipulálni a tudatlan embereket, a Dothrakiaknál pedig forróvá vált a helyzet. Eztán ha még nem láttad az új részt, vagy nem akarod megtudni mi történt, még most kattints Ariára és böngéssz tovább főoldalunkon, hiszen következnek a SPOILEREK.

ew_game_of_thrones_1_arya

Az új rész már egyből az első percekben előhúzza belőlünk az együtt érző, érzékeny énünket, hiszen Fekete Vár egyetlen halott-élő emberét meglátogatja Sansa, oldalán két szolgálójával.

screen shot 2016-05-15 at 10.51.25 pmItt megjegyezném, hogy Brienne - akinek lesz pár kellemetlen perce 3-al korábbi "főnökének" gyilkosaival, akiknek a királyát ráadásul ő ölte meg - hevesen szemezgetett az epizód során többször is, a Vadak egyik vezérével, Tormund-dal. Minden esetre a két testvér találkozása remek pillanat volt, de sajnos nem sokáig örvendezhettek egymásnak, hiszen jött a hír Deresből -egyenesen a Bolton fattyútól - hogy kellemetlen dolgokra számíthatnak, ha feleségét nem juttatják vissza hozzá, ráadásul az is kiderült a levélből, hogy remélhetőleg még egyben, de legfiatalabb öccsük ott raboskodik a nyúzó királynál.

7ba6e2fc72584694f7b430cfe1a41717

Nem sokkal később végignézhettük, hogy a fönt említett deresi fogva tartó miként szúrja le a Bran és Rickon társaságába szegődött vadleányt, így az aktuális kegyetlenséget is letudtuk. Az epizód politikai vonalát remekül kezdte meg Kisujj, aki "szeretett" féleszű fogadott fiát ment meglátogatni, persze önkéntes célok vezérelte gondolatokkal, amiket pár perc alatt sikerült elültetnie a jelenlévők fejében. Ezt a manipuláló folyamatot vitte tovább Tyrion is, aki leült tárgyalni a rabszolgatartók mestereivel és egy igen előnyös 7 éves rabszolga kifutási időt javasolt, három örömlány társaságában.

ee7bf954fe0bdb6ecf5d05fbc552c58a

Ahogy Jon és húga megtalálták egymást ebben a szörnyű világban, úgy a megváltozott Theon is hazatalált, ahol leány testvére várta heves indulatokkal feszített alázással, de a testvéri szeretet itt is nyert és ha minden igaz összefognak a jobb cél érdekében. Pont úgy mint a megszégyenített Cersei a Tyrell házzal, lévén úgy fest megálljt parancsolnak az elvakult buzgó szerzeteseknek, hogy a Margaery Tyrell-t játszó Natalie Dormer-nek ne kelljen vaskos gázsit kifizetni a mezítelen vezeklésért.

A 4. rész legjobb jelenetei viszont egyértelműen a sárkányok anyjának voltak köszönhetők. A két lovagunk miután szétzúzták egy "ártatlan" Dothraki katona fejét megtalálták tűzálló királynőnket és próbálták elcibálni, de annál azért okosabb a mi kis Daenerysünk, plusz régen volt már valami igazán drámai megmozdulása, úgyhogy ideje volt egy újabb népet az ujja köré csavarnia, nehogy már üres kézzel térjen vissza az egymást mardosó volt rabszolgák és mesterek öblébe. Így hát a klán vezető tagjait észérvekkel meggyőzni képtelen királynő szimplán rágyújtotta az épületet arra a pár magas rangú katonára. A hevesen égő épületből egyetlen egy túlélő mászott elő... Igen Daenerys-ről ismét csak a ruhája égett le, így közel egy percig csodálhattuk formás kebleit, miközben az új alattvalói térdre ereszkedtek, a tűz előtt pózoló királynő lábánál. Jorah az Andal pedig kővé válása előtt még egyszer utoljára végigmérhette szerelmének testét.

ef13b7489201a7992de02fb615afa509

Persze még sok apróságnak lehettünk szem és fültanúi, úgyhogy ha nem láttad akkor siess nézd meg minél hamarabb. Rossz hír, hogy nagyon gyorsan telik az idő, már egy hónap telt el az évad bemutatása óta és sajnos össz-vissz 6 rész van már csak vissza.

vissza