Ennyi pénzt költöttek a játékosok a HALO 5-ben

2016-02-23 15:10:52

A legtöbb játékos ódzkodik a játékokban megtalálható felesleges és értelmetlen mikrotranzakcióktól, most mégis csomó pénzt hozott a Microsoftnak az egyik legundorítóbb módszer.


 

Amikor valaki pár dollárért vesz felesleges skilleket, fegyvereket vagy temérdek más cuccot pay-to-win játékokban, amiket jórészt ingyen le lehet tölteni, akkor csak szimplán megmosolyogjuk az átvágott gamert és megyünk tovább.

De mi van akkor ha az egyik legnagyobb cég, Xbox exkluzív játékában elrejt néhány mikrotranzakciós lehetőséget?

microtransactions-microtransactions-everywhere

Akkor az adott cégnek van 1,5 millió dollárnyi oka a kézdörzsölésre és bulizásra. Aha jól olvastad, a játékosok összesen átváltva 400 millió forintot költöttek REQ packokra - ezek közül is a legnépszerűbb a 100$-os volt. Ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy mégis mindenki utálja ezeket a mikrotranzakciókat, vagy csak a felső százezerbe tartozók tömik meg a kiadók zsebét ezzel az összeggel.

3010314-hwc

De mint kiderült, a Microsoft mégsem olyan önző, mint amilyen általában, hiszen ezt a pénzmennyiséget beleforgatják a Halo World Championship nyereményébe, így az már 2,5 millió dollár. Ezzel pedig kiérdemelte a valaha volt legnagyobb nyereményt a konzol eSport történetében.

Mindenesetre az a tény, hogy a Halo 5-be ilyen pofátlan módon ültették bele a mikrotranzakciókat, az gyalázat...

 

vissza