Előzetest és megjelenési dátumot kapott a Monster Hunter World: Iceborn

2019-10-27 08:53:00

A Monster Hunter World PC-s rajongótáborát mostanság csak egy dolog érdekli: Mikor érkezik az Iceborn kiegészítő? Nos, a kérdés a Capcom által kiadott legújabb előzetesben válaszra lel, és bár nem is túlságosan távoli e naptári nap, mégsem kapjuk kézhez már a tél elején, de még Karácsonyra sem. A videó, azon kívül, hogy a tájat és az új lényeket sorakoztatja fel, a PC-s port továbbfejlesztett tulajdonságait is megmutatja.

Újrahangolt egér-billentyűzet irányítás, nagyobb felbontású textúrák, valamint ultra-widescreen és DirectX 12 támogatás... Bár a látványre eddig sem lehetett különösebb panasz, kíváncsian várom, mit produkál ezután. A gyönyörűen animált sárkányok pedig csak még néhány lapáttal rátesznek az egészre. 

Érdemes megemlíteni, hoyg az új régiók és küldetések bevezetésével az eredeti helyszínek sem válnak feleslegessé, hiszen új nehézségi fokozatot is hoz magával a DLC. A Master Rank vadászatokban minden eddiginél nehezebb dolgunk lesz, a szörnyek sokkal egresszívebben fogadnak majd. Segítséget is kapunk azonban egy grappling hook ormájában, mellyel közvetlenül a bestiákhoz tapadhatunk. 

A Capcom a tervek szerint a követlkező hónapokban azon lesz, hogy a konzol, valamint PC változatok frissítési közt eltelt időtartamot minimálisra csökkentse. Bejelentették továbbá, hogy a februári frissítésben érkezik a Resident Evil kozmetikai csomag, és a szobák új funkciói is. Márciusban egy új szörnyet is kapunk! A videó leírásában olvasható, hogy a Rajang is visszatér, mint ingyenes DLC, azonban a PC-s tábor ismét késleltetve kapja kézhez a csomagot.

Az Iceborn tehát január 9-én érkezik, és már előjegyezhető a Steamen. Az alap változathoz 40, míg a Deluxe kiadáshoz 45 dolláros áron juthatunk hozzá, mely utóbbi extra kozmetikumokat tartalmaz. Nem kis ár egy DLC-ért, de ha figyelembe vesszük, hogy akár közel 100 órányi tartalommal is megdobja a játékmenetet, érthető a döntés.

vissza