Elképesztően nehéz és strapabíró szék a Rampage-tól – KL-R72 WOOF

2023-10-02 16:28:00

Mielőtt megkaptam volna a Rampage székét, jól utána kellett néznem a gyártónak, mert a piacon bár fellelhetőek róla már tesztek, azonban nem a legismertebb márkák egyike. Most már tudom, ők egy török márka és jobbára a tesztek alapján egész jó kritikákat kaptak.
Kezdjük is a tesztet! A KL-R72 WOOF nevű széket úgy egy hónappal ezelőtt kaptam meg, először is azért választottam, mert megy a színe a leendő irodámhoz. És amúgy is szükségem lett volna valamire, amire le tudok ülni. Kialakításra is jónak tűnt, tehát miért is ne legyen?!
Talán tíz évvel ezelőtt szereltem össze utoljára széket, akkor is egész jól sikerült és az is irodába került. Mindezt azért írom le, mert amit viszont a Rampage-tól kaptam dobozt, elképesztően nagy volt. És potom 32kg. Eléggé meglepett.

A csomagot teljesen kibontva, már megértettem, hogy miért is. Strapabíró hintamechanika fogadott, teljesen fémből. Nem vicceltek, arra tervezték, hogy túléljen bármit. Emellett, ugyancsak masszív fémből van a csillag is, amibe a görgőket kell beszerelni. Összeszerelve ezeket a dugattyúval, robosztus talapzatot kaptam. Erre lehetett rárakni az ülőfelületet, ahol ismét meglepetésként ért, hogy akárcsak mint az autóknál, itt is úgy tervezték meg a szövetborítást, hogy azt cserélni lehessen, ennek ellenére nagyon szépen feszült a szivacsokon – igazán jó munkát végeztek. Érdekes volt, hogy az egyik karfa már rajta volt az ülőlapon, míg a másik nem. Ezek után, már csak a háttámla maradt vissza, amit nagyon gyorsan tudtam a helyére igazítani, igaz, kétemberes meló volt.
Nézzük a szerelés utáni dolgokat!

Ahogy már az előzőekben is említettem, azon nem csodálkozom, hogy maga a szék nagy és strapabíró. Ezek mellett az anyaghasználat kifejezetten jó, bár nem bőr, amit én jobban is szeretek, mivel abba jobban beleizzad az ember. Tökéletesen puhák a fekete betétek, a szürke rész kellően vastag, így biztosan évekig lehet majd használni. A magasságot jobb oldalon lehet állítani, akárcsak a legtöbb széknél, kicsit át kell nyúlni a karfán, de ettől függetlenül nem kényelmetlen az elérése. Kellően nagy is a kar, így könnyen megtalálható. A karfák szinte minden irányban állíthatók. Előre-hátra, jobbra-balra és mélységben is. Nem gondoltam volna, hogy azt mondom, hogy ez egy nagyon jó konstrukció, ugyanis iádig még nem sikerült olyan széket találnom, ahol kényelmesnek mondtam volna a karfa meglétét. De ennél abszolút az.

A Rampage még mellékelt két párnát is, a derékpárna egészen jó, a fejpárnát és feleslegesnek tartom.

1 hónap használat után:

Továbbra is úgy gondolom, hogy jó választás volt ez a szék. Féltem attól, hogy a puha fekete betétek kopni fognak, illetve attól is, hogy a világosszürke részek gyorsan koszolódnak. Mivel én irodai környezetben használok gamer széket, amibe szinte sohasem játszom amúgy, elég sokszor állok fel és ülök vissza, ilyenkor szinte mindig megfogom a világosszürke részt. Idáig abszolút kopásmentes, foltot sem láttam rajta. Amit a karfákról említettem, csak azt tudom mondani, hogy még jobban szeretem. Az, hogy nem kell lógatnom a könyökömet az egér mozgatása közben, hanem egyszerűen az asztal síkjába tudom állítani, egyszerűen kiváló. Ugyancsak az állítás fokozatai nagyon jók. Összesen 5 fokozatú. A habosított könyöktámasz pontosan azt a puhaságot és keménységet nyújtja, amivel órákat el lehet tölteni ülve.

Meglepő módon, nem csak ezt szerettem meg nagyon, hanem a deréktámaszt is. Tudom, hogy az „csak” egy párna, azonban nekem, mint derékfájós embernek, ez kifejezetten jó volt. A magasított fejtámlát, viszonylag ritkán használtam - és mint azt pár héttel ezelőtt megtudtam, nem jól ülök az autó ülésében, jobban mondva fekszem -, mivel előre nyomja picit a fejemet. Ugyanakkor az orvosok szerint is, ez lenne a helyes fejtartás, ha hátra dőlünk.
Összegezve, a Rampage összerakott egy korrekt árú, nagyjából 150 ezer forintos széket, amit jóval kedvezményesebben lehet megvásárolni, mint a nagy márkák hasonló kategóriájú ülőalkalmatosságait. Nem recseg, nem ropog, masszív és időtálló. Színben persze nem tükrözi az RGB és gaming trendet, viszont cserébe akár irodai környezetbe is belesimul. Kifejezetten kényelmes, akár több órai játékot, munkát is, lehetővé tesz.

vissza
Legolvasottabb cikkek