Elképesztő évet zárhat az Age of Empires 2

2020-05-10 09:49:00

Immáron közel 21 éve, hogy megjelent az Age of Empires 2, és úgy fest, ennyi idő után is képes meglepni mindenkit. A 2013-as HD kiadás óta a játékosok száma folyamatosan növekvő tendenciát mutat, a tavalyi Definitive Edition és a koronavírus miatti zárolások pedig még feljebb segítették a ranglétrán. Mostanra messze a Steam legnépszerúbb RTS-éről beszélünk, legközelebbi versenytársa a Company of Heroes 2, de a 2013-as és 2019-es újrakiadás külön-külön is jobb számokat produkál nála. 

A múlt havi adatok szerint az összesített játékosszám átlagosan mintegy 50.000 volt, a rekordot pedig április 12-én állítottuk fel, ekkor 59.995-en játszottunk. Ezen adatokkal elértük, hogy a projekt bekerüljön a Steam top 150 listájába, ami minden idők legtöbb játékosát tudhatja magának egyidejűleg. Azt is érdemes megemlíteni, hogy olyan projekteket hagy maga mögött, mint a War Thunder, vagy a Stardew Valley, kb. egy szinten van a Path of Exile-lal, és az évi átlaga megközelíti a Civilization VI-ot vagy a Terraria-t is.

Az Age of Empires 2 két verziója is helyet foglal a Steam top 100-as listájában, ami a népszerúséget illeti, mi több, a Definitive Edition a 25. helyet is bezsákolta. A programot a rajongók összességében a 15. helyre sorolták be. 

A széria tehát közel sem mondható idejétmúltnak, a tavalyi Definitive Edition fantasztikusan sikerült, és még nagyobb örömhír, hogy fejlesztés alatt áll a számozott 4. epizód, melyet megjelenésügyileg 2021-re tippel a rajongótábor.

vissza