Elite: Dangerous - indul a Horizons béta

2015-12-02 14:48:10

Azok, akik megvásárolják, megvásárolták a 68 eurós(!) speciális kiadást, már kipróbálhatják az Elite: Dangerous első kiegészítőjét, a Horizons-t.


 

Új reneszánszukat élik az űrszimulátorok, az új játékok közül pedig mindenképpen kiemelkedik az Elite: Dangerous (ED). Borsos ára jól tükrözi a program közösségét is: az átlagéletkor 30+, ráadásul alig akad olyan, aki billentyűzet+egér kombóval játszaná hosszabb távon.

u9EY5Jm

A már így is igencsak tartalmas ED-hez valamikor az év végén érkezik a Horizons kiegészítő, ami a bolygókra történő leszállás lehetőségét hozza el, méghozzá töltőképernyő nélkül. Akik előrendelték a DLC-t (pontosítok, kiegészítőt!), már kipróbálhatják - igaz, egyelőre csak a béta változatát.

Valamit tudnotok kell: nem olcsó ED-zni és nem is való mindenkinek. Jómagam közel 30 ezret raktam bele a játék és a (használt) Saitek X45 joystick okán, de így is sikerült több mint 200 órát eltöltenem a csillagok között. Tény, rétegjáték, amit csak azok fognak élvezni, akik alapvetően lelkesek a csillagászat iránt, vagy nem restek 8-10 órát eltölteni azzal, hogy két állomás között aranyat furkázzanak némi kreditért. Élménynek csodálatos, a harc igazi adrenalin-bomba egy normális vezérlővel, de: ez nem játék a szó jól ismert értelmében. Inkább úgy fogalmaznék, egy másik élet, amit valaki vagy szeret és élvezi, vagy nem.

vissza
Legolvasottabb cikkek