Elérhetetlenné teszi klasszikus Sonic-játékait a SEGA

2022-04-26 22:46:00

A SEGA bejelentette, hogy május 20. után már nem árulnak digitálisan bizonyos Sonic-játékokat.

A cég ma egy rövid sajtóközleményben jelentette be a lépést, további okok részletezése nélkül. Ez azt jelenti, hogy a Sonic the Hedgehog 1, 2, Sonic 3 & Knuckles és Sonic CD önálló változatai a fenti dátum után már nem lesznek elérhetőek a digitális boltokban.

Néhány cím viszont nem tűnik el mindenhonnan, a Sonic the Hedgehog 1 és 2 továbbra is elérhető marad a SEGA Ages-en keresztül Nintendo Switch-en, a Sonic the Hedgehog 2 pedig továbbra is játszható lesz a Switch Online Expansion Pack-ban találhat Sega Genesis emulátoron keresztül.

No meg a hamarosan megjelenő Sonic Origins válogatáson keresztül is az összes törlésre kerülő játékhoz hozzá lehet majd jutni. Ez PC-n, PS4-en, PS5-ön, Switch-en, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en 39,99 euróba kerül majd, ami átszámítva kb. 15 ezer forint.

De ha egyenként szeretnénk megvásárolni a játékokat, akkor május 20-ig van csak rá lehetőségünk. PC-n a játékok portjait a Steamen keresztül érhetőek meg el, fejenként 5 euróért (kb. 1900 forint). Ha azonban inkább a felturbózott változatokkal szeretnél játszani, akkor a Sonic Origins megjelenésére érdemes lecsapni, amikor június 23-án megjelenik.

vissza