Elden Ring – 13,4 millió példány fogyott az első hónapban

2022-05-11 17:34:00

Idén februárban végre megjelent a From Software talán leginkább várt projektje, az Elden Ring. A hatalmas hype örömünkre nem volt hiába való, elképesztő élményt nyújt szinte minden tekintetben, és ez az eladási statisztikákon is meglátszik. Március közepén számoltunk be róla, hogy túllépte a 12 millió példányos eladást, a legutóbbi bevételi közleményben pedig az első hónap adatait is közölte a kiadó.

Egészen pontosan az első öt hetet öleli fel e beszámoló, és 13,4 millió példányos eladást említ. Összehasonlításként említeném meg, hogy az eddigi bestseller a Dark Souls 3 volt házon belül, de neki 4 évbe telt a 10 milliós mérföldkövet elérnie, míg a sorozat egésze mintegy 27 milliós adattal bír.

Mivel egyelőre csak ennyi adattal rendelkezünk, nem tudni, mennyi fogyott belőle áprilisban és a május eddigi szakaszában, de nem lennék meglepve, ha már közelítene a 15 millióhoz, vagy túl is lépte volna azt. Kíváncsian várjuk, meddig nőnek majd az eladási számok, és meddig csökkennek a speedrun idők!

vissza