Dropzone - valós idejű stratégiai játék érkezik

2016-04-19 16:17:20

Jó hír a RTS veteránoknak, hogy a játék egészen biztos, hogy visszahozza a klasszikus hangulatot, mi több, mindezt ingyen!


 

A Gameforge és a Sparkypants Studios új játékában egyesül az intenzív 1v1 és a mély taktikázás, részletes testreszabhatóság. A játékosok mindegyike átveszi az irányítást 3 úgynevezett „Rig” felett, majd mindenki próbál a másik fölé törni a 15 perces csatákban. A Dropzone-t egyébként a Sparkle Engine hajtja, mely a Sparkypants saját fejlesztésű, a semmiből, külön erre a projektre létrehozott motorja.

dropzone

A történet a 22. századba kalauzol bennünket, amikor az emberiség - ami felett nem mellesleg a Kavash nevű idegen faj átvette a hatalmat - már szinte minden energiaforrásból kifogyott. A megmaradt tartalékot az úgynevezett „Core”-ok bányásszák a Jupiter holdjáról, az Európéról. A játékosok pedig a Core Hunterek szerepébe csöppennek bele.

A fent már említett Rigeket harci stílusunknak megfelelően választhatjuk ki és szabhatjuk testre. Ezek külön-külön osztályokba vannak sorolva: a tankok erősek, ám lomhák, a szerelők sokoldalú támogatást képesek nyújtani, míg a tűzérek gyorsak, de csak kis mértékben vannak védelemmel ellátva. A pilótákat kombinálhatjuk, ezen összeolvasztásnak pedig csak a képességek és a képzelet szab határt.

dropzone

A játékosok célja, hogy a Core-okat az Európéról visszahozzák. Mindenki rendelkezik egy-egy űrhajóval, és minden Core ide való szállítása pontot ér. Ezeket egyébként vagy a Kavash-tól veszik el, vagy egymás Rigjeit elpusztítja egymástól „nyerik” el. Ennyiben viszont nem merül ki a dolog, mivel 15 percnyi tartózkodás után a bolygón a Kavash elpusztít minden betolakodót.

A Dropzone 2016 folyamán jelenik meg, kizárólag PC-re. A hivatalos weboldalon feliratkozhattok rá és tovább screenshotokat is találtok. A játék egyébként ingyenesen hozzáférhető lesz bárkinek!

vissza