Csúszik az ARK: Survival Evolved megjelenése

2017-08-01 21:20:48

Nagyon úgy fest, hogy 60 eurós áron már nem úgy fogy, ahogy arra számítottak...


 

Az ARK: Survival Evolved mr 2015 óta elérhető Steam-en, mint Early Access program, ám egészen egy hónappal ezelőttig 30 euróért zsebelhettük be. Július elején jött a hír, hogy a kiskereskedelmi paritás biztosítása érdekében az árat a duplájára emelik. Az ekkor kitűzött megjelenési dátum augusztus 8-a volt, ám nemrég kaptunk néhány újabb fejleményt.

A Studio Wildcard jóvoltából birtokába kerültünk néhány rossz, de egy-két jó hírnek is. Az elsőt már valószínűleg sejtitek is (nem mintha a cím nem erre utalna), mint kiderült, a kiskereskedelmi forgalomba hozás kissé hosszabb folyamat volt, mint amire először számítottak, így a megjelenés dátuma augusztus 29-re csúszott. Elmondásuk szerint a dolog őket is váratlanul érintette, mindenesetre a hivatalos honlapon a játékosok elnézését kérik emiatt.

ark survival evolved

E késleltetés a korábban beharangozott Ragnarok frissítésre is hatással van, ám jó hír, hogy az így keletkezett többletidőt további intenzív fejlesztésekre fordítják, így egy sokkal nagyobb bővítést kapunk végeredményben, mint amit alapból kiadni terveztek. Mindez az alapterület mintegy egynegyedével növeli a játéktartományt, tehát közel egy The Island mérettel megtoldja azt. Lesz ott a vivern kanyontól elkezdve szinte minden, amit el tudtok képzelni: új boss, tárgyak, készítmények, valamint a „titok” is, melynek milétét nem fedte fel a csapat.

Ezen túlmenően a PC-s optimalizálás kerül a középpontba, melyre nem kevés panasz érkezett már. Több nagyobb hibát is orvosolnak, valamint PC dedikált konzolszerverek is hozzáadásra kerülnek a hónap közepén. És ne feledjétek, 29-én megjelenés!

vissza