Bosszúéhes, szemfényvesztett Trónok Harca

2016-05-09 16:14:33

Tegnap éjjel mutatták be a Trónok Harca legújabb évadjának újdonsült részét, amire ismételten több millió rajongó volt kíváncsi, hiszen az előző részben felborzolták a kedélyeket a sorozat készítői.


 

Megdöbbentő jelenetekből most is volt pár, de az évad első időhúzó részét néztük 53 percig. Most pedig következzenek a SPOILEREK, hiszen újra beszámolunk a legizgalmasabb történésekről.

ew_game_of_thrones_1_arya

Igen, Jon felkelt, és igen, maradt a régi, bár még egy eséllyel nem jutalmazta meg a 4 felbujtó gyilkosát, így azokat kénytelen volt kötél általi halállal sújtani - köztük Olly-t is, ami annak ellenére, hogy utáltuk, nem volt szép látvány. A kivégzések után kedvenc varjúnk felhagyott intézményének ellátásával és újabb vizekre evez, valószínűleg Davos és a vörös asszony társaságában, de ez csak a következő, 15-ei részből derül majd ki.

maxresdefault (69)

Az epizód másik nagy jelenete Aryához köthető, akinek sikerült „ténylegesen” senkivé válnia, legalábbis arra elegendő volt a teljesítménye, hogy Egy férfitől visszanyerje látását és, hogy az ő szálának folytatására is epekedve várjunk. Ha már a Starkok, hosszú kihagyás után a legfiatalabb családtag, Rickon újra szerephez jutott, de igen baljós sors vár rá, hiszen a Bolton fattyú társaságában nem feltétlenül fogja kellemesen tölteni idejét. Ahogy Daenerys sem a több tucat özvegy, egykoron büszke Kahl feleségek szentélyében. Bár a szőke leányzó sorsa jelen állás szerint kétes, reméljük, a két megmentő jókor fog a jó helyre érkezni.

A kellően megcsapolt Lannister ház fennmaradt tagjai közül a legjobb még mindig az ármánykodó, sértődött kisiskolás módjára viselkedő Cersei, aki most éppen mindenkiről tudni akar, aki ominózus mezítelen bűnhődésén nevetni merészel. Jaime pedig még mindig testvére szoknyája alá próbál kiskapukat keresni, így kétségbeesésében és tehetetlenségében asszisztál Tommen király anyjának megmozdulásai mellett. Tyrion pedig ivós játékot akar játszani, de nem talál párjára.

Persze sok minden más is történt a 3. részben, de azokért érdemes megnézni az új részt.

vissza
Legolvasottabb cikkek