Bemutatkozott az F1 22

2022-04-21 17:51:00

Az új Formula 1-es bajnokság nemrég indult el, így nem csoda, hogy meg is érkezett az idei játékváltozat bemutatója a tegnap bejelentett visszaszámlálás lejártával: az F1 22 névre hallgató játék az első olyan rész, amit a Codemasters az Electronic Arts felvásárlás után fejlesztett, de természetesen az új név mellett is marad a hivatalos FIA licenc.

Az F1 2021 utódja lehetővé teszi majd, hogy az F1 teljes 2022-es naptárát átéljük, abszolút újdonságként bevezetve a Miami Nagydíjat is. Emellett F1 Sprint versenyek is helyet kapnak az idei kiadástól. Mi több, a motorsport-rajongók hozzáférhetnek az F1 Life módhoz is, amelyet egy testreszabható központként kell elképzelni, ahol mindenki számára megmutathatjuk a virtuális versenyeken aratott sikereinkkel szerzett autókat, ruhákat és kiegészítők gyűjteményét.

"Alig várjuk, hogy játékosainkat a Formula 1 új korszakában üdvözölhessük" - mondta Lee Mather, a Codemaster F1-márkáért felelős vezető kreatív igazgatója. "A való világ változásaival lépést tartva frissítettük a fizikát, hogy megfeleljen az új aerodinamikai szabályoknak, és átdolgoztuk a gumimodellt, így a vezetési élmény még élethűbbé vált. Az új és frissített pályák, az adaptív mesterséges intelligencia, az F1® Life és a kibővített játéklehetőségek révén a játékosok számára soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy elfoglalják helyüket és átéljék az F1® versenyzői életet."

A fejlesztők egy percig sem tagadták, az F1 22-vel a veteránokat és az újoncokat egyaránt szeretnék bevonzani. Az előbbiek számára, akik a lehető legélethűbb élményre vágynak, elérhető lesz az új Immersive opció, amellyel különösen kockázatos kihívásokat vállalhatunk, amikért cserébe busás jutalmakkal ajándékoznak meg. A játék PC-n ráadásul VR-ben is játszható lesz Oculus Rift vagy HTC Vive segítségével.

Azok számára, akik kevésbé komoly élményre vágynak, a közlemény szerint az új adaptív mesterséges intelligencia (Adaptive AI) lesz a segítségükre, amely képes a többi virtuális versenyző mesterséges intelligenciáját a játékos igényeihez igazítani - így a kihívás sosem válik frusztrálóvá. A hozzáférhetőségre is rengeteg lehetőség lesz, kezdve a menükkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a versenyen anélkül indulj, hogy túlságosan ügyeskedned kellene a járműbeállításokkal, ha ez a része sose vonzott.

A Codemasters és az EA által már felfedett további részletek között szerepel a My Team visszatérése, valamint az ausztrál, spanyol és Abu Dhabi pályák idei frissítései, amelyek biztosítják, hogy megfeleljenek a valóságnak. A karrier mód is visszatér, valamint a helyi és online multiplayer játék lehetősége. Az F1 22 megjelenése 2022 július 1.

vissza