Bemutatkozott az Assassin's Creed Mirage

2022-09-11 11:35:00

Lezajlott a Ubisoft Forward 2022-es eseménye, és rengeteg bejelentés érkezett a stúdiótól. Új platformokra is beköszön a Trackmania, új előzetest kapott a Skull & Bones, a The Division Hearthland, de a The Crew 2, a The Division 2 és a Mario + Rabbids Sparks of Hope is kap némi tartalombővítést. Ami azonban egyértelműen a show fő eleme volt, az az Assassin's Creed széria, azon belül is talán a Mirage. Hogy miért csak talán? Hát... az történt, hogy a baghdadi epizód mellett egy japán, egy boszorkányos, és egy mobilos, Kínában játszódó rész is felbukkant. Na, de most Mirage...

Tehát Baghdadban járunk a 9- században, mondhatni az aranykorban. Ez mintegy 300 évvel az eredeti Assassin's Creed előtt van, és bár kb. 850 km-re, de mindössze 20 évvel a Valhalla előtt. Főszereplőnk a Valhallában Lokiként ismert emberke, Basim Ibn Ishaq, a történetben pedig az ő beavatását és utazását kísérhetjük. Mechanikailag úgy tűnik, visszatérünk a lopakodós gyökerekhez, ezúttal nem RPG-epizódot kapunk.

Az előzetesben a Basim beavatása előtti és utáni időszakból is láthatunk részleteket, a narrátor pedig nem más, mint mentora, Roshan, kinek hangját Shoreh Aghdashloo kölcsönzi, akit a The Expanse-ből, a Mass Effectből és a Destinyből már ismerhettek. A trailer rengeteg harcot és parkourt vonultat fel, csúcspontját azonban Basim ujjának levágásakor éri el. E videó mellett egy hosszabb, fejlesztői verziót is közzétett a csapat.

Az Assassin's Creed Mirage egyébként pletykaként már régebben is felütötte a fejét, mint a Valhalla kiegészítője, az eddig látottak alapjéán azonban örülünk, hogy egy teljesen önálló epizódként csöppenhetünk bele eseményeibe. A megjelenés valamikor 2023-ban esedékes. További információkért látogassatok el a Ubisoft hivatalos webhelyére, ahol többek között az elérhető kiadások tartalmát is szemügyre vehetitek.

vissza
Legolvasottabb cikkek