Bejelentették, és észveszejtő a WoW új kiegészítője, a Battle for Azeroth!

2017-11-04 13:16:50

Újra fellobban a Szövetség és a Horda közti konfliktus, melyet egy szédületes előzetessel is megszórtak.


 

A World of Warcraft legutóbbi hatalmas kiegészítője, a Legion immáron több mint egy éves, a hatalmas sikereket tekintve pedig mondhatni, éppen itt volt az ideje, hogy a Blizzard előrukkoljon valami újjal. Mi is lehetne jobb alkalom erre, mint a Blizzcon? A show idei szekcióján meg is történt a bejelentés, érkezik a Battle for Azeroth!

Az új nagyszabású frissítés a déli tengerek szigeteire, Kul Tiras és Zandalar területére kalauzolja a játékosokat. Ezúttal egy, a hajózásra fókuszáló bővítésről beszélünk, mely újra felidézi a Szövetség és a Horda közti konfliktusokat. J. Allen Brack szerint a tétek soha nem voltak ilyen magasak, a frakció pedig nagyobb jelentőséggel bírnak, mint valaha!

A háborúba menetel előtt minden frakció új szövetséges után néz: a Szövetség Kul Tiras-ra, Jaina Proudmoore, valamint apja armadájára hajt, míg a Horda Zandalar dzsungele felé veszi az irányt a trollok segítségének reményében. Miután a kapcsolatok megköttettek, indulhat a hepaj!

A Battle for Azeroth sem tartalmaz új játszható osztályokat, ám számos friss fajt vezet be a játékba (vagy inkább a meglévők új változatait). Miután magunkévá tettük a Lightforged drenájok, a Highmountain taurenek, a Nightborne-ők, Void elfek, a Dark Iron törpök, és/vagy Zandalari trollok előnyeit, megkapjuk a speciális képességeket, valamint, ha egy új karaktert 120-as szintre fejlesztünk, jutalmunk egy Heritage Armor.

A bővítés egyik legnagyobb ismérve az Island Expeditions, mely egy PvP/PvE hibrid tevékenység, mely folyamán három csoport versenyszerűen térképezi fel a szigeteket erőforrások után kutatva. Dinamikus, új kihívásokat felsorakoztató eseményekről beszélünk. A Warfrontok is érdekesnek ígérkeznek: 20 fős csoportok felépítik saját kis haderejüket, majd támadást mérnek egymásra a stratégiailag kulcsfontosságú területek megszerzése érdekében. Ezek a szokásos dungeonök és raidek mellett zalanak majd, valamint a World Questek is visszatérnek.

Na, de mi is volna a World of Warcraft loot nélkül...? A Legion-ből származó artifact fegyverek eltűnnek, ám ezt egy hasonlóan felépített rendszer helyettesíti majd. Ez egy új erőforrást, az Azeritet veszi alapul a páncélok testre szabásához.

Akárhogy is, akik bár szerettük a Legion-t, mégis visszavágytunk az ember vs. ork küzdelmekhez, mely a Warcraftban már évtizedekkel ezelőtt megteremtette a hangulatot, izgatottan várjuk, hogyan is valósul meg mindez a Battle for Azerothban. Mindez csak az ütemtervek kezdete, nemsokára újabb információkkal gazdagodunk az expanzió kapcsán.

vissza
Legolvasottabb cikkek