Befutott a The Last of Us sorozat első előzetese

2022-09-26 18:45:00

A the Last of Us körül mindig is nagy por kavargott, sokak minden idők egyik legjobb videojátékaként tartják számon. Az első rész hatalmas sikere után a második felvonás is hozta az elvárt szintet, nemrég azonban az eredeti epizód teljes felújítása helyezte újra középpontba a Naughty Dog sikercímét. A streamingszolgáltatók fénykorában pedig szinte természetellenes lett volna, ha pont ő nem kap élőszereplős adaptációt. Nos, az HBO Max sorozatának első előzetese már megtekinthető, és higgyétek el nekem, ezt látnotok kell!

Aki esetleg valami csoda folytán nem hallott volna még róla, annyit elmondanék a sztoriról, hogy egy cordyceps nevű gombabetegség megtizedelte a világ népességét, és nem csak hogy agykárosodást és halált okoz, egyfajta zombivá, ún. klikkerekké változtatja az embereket. Történetünk egy Joel nevű férfi útját követi, aki azt a feladatot kapja, hogy egy különlegesnek vélt, Ellie nevű lányt eljuttasson egy Fireflies nevezetű szervezethez. Ők a lány segítségével talán ki tudnak fejleszteni egyfajta ellenszert a kórral szemben. A dolgokat tovább bonyolítja, hogy Joel a kezdeti időszakban elvesztette kislányát, Sarah-t, Ellie-vel ennél fogva igen közel kerülnek utazásuk során. De vajon mit tesz egy apai ösztönök által vezérelt férfi, ha a lánya és a világ megmentése között kell választania?

Joel szerepét Pedro Pascal játssza, Ellie-t pedig Bella Ramsey alakítja, de feltűnnek olyan nevek is a sorozatban, mint Gabriel Luna, Merle Dandridge, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Jeffrey Pierce, vagy Anna Torv. Troy Baker és Ashley Johnson, az eredeti játékok szinkronszínészei is felbukkannak majd, a rendezői székben pedig Craig Mazin (Csernobil) foglal helyet, de társalkotóként a Naughty Dog elnöke, Neil Druckmann is részt vesz a produkció megalkotásában.

A tÍz epizódos első évad valamikor 2023 elején debütál az HBO Maxon.

 

vissza