Befutott a Dying Light 2 Stay Human hivatalos rendszerkövetelménye

2021-12-18 11:47:00

Immáron kevesebb, mint 2 hónap választ el bennünket a Dying Light 2 Stay Human megjelenésétől. A bejelentés úta már láttunk néhány előzetest, képeket, és különféle kis sztorikat is kaptunk már a világról és a szereplőkről, azonban a hivatalos gépigényre mindeddig várnunk kellett. A Techland összesen 4 rendszerkövetelményt sorolt fel, melyeket a sugárkövetés be-, illetve kikapcsolása alapján határozott meg. 

Ahogy a fenti képen is látszik, a minimális, ray tracing nélküli mód nem állít elénk különösen nagy akadályokat, ami jó hír. Tovább haladva azonban a videokártyák szintje már kúszik felfelé, a fullHD felbontás és sugárkövetés melletti 60 FPS játékmenet már egy RTX3080-at követel, és akkor még nem beszéltünk a magasabb képernyőfelbontás melletti gameplayről. 

A Techland C-Engine-je széles körben skálázható, és úgy fest, a cég ki is használja e funkcióját. A fent látott alacsony követelmények és a Windows 7-es támogatás is arra enged következtetni, hogy minél szélesebb körben szeretnék terjeszteni az igét a lengyelek. A Dying Light 2 Stay Human 2022. február 4-én kerül megjelenésre PC-n, PlayStation 4-es, illetve 5-ön, Xbox One-on és Series X/S-en, valamint Nintendo Switchen, bár ez utóbbin csak egy felhúalapú verzióban. A konzolos változatokat egyébként egy teljesítmény móddal is felruházták, mely a képkockasebességre helyezi majd a hangsúlyt.

 

vissza