Befutott a Dead Space Remake launch előzetese

2023-01-12 18:25:00

Majdnem pontosan 10 éve, hogy megjelent a Dead Space harmadik, (eddig) utolsó epizódja, a szériát pedig azóta nélkülözzük. Nem is olyan rég debütált azonban Glen A. Schofield egy újabb gyermeke a műfajban, ez a The Callisto Protocol, mely bár nem nyerte el mindenki tetszését, véleményem szerint az év egyik legnagyobb durranása volt. Tesztünket a játékról amúgy ide kattintva olvashatjátok el.

Jacob Lee kalandjai épphogy lecsengtek, az internet máris egy újabb cím miatt kezdett harsogni, mely a kultikus Dead Space első epizódjának felújított változata. Ennek megjelenése már a küszöbön van, a Motive Studio így elérkezettnek láta az időt, hogy közzétegye a játék megjelenési előzetesét. A "Humanity Ends Here" névre keresztelt anyag az eredeti játék ikonikus jeleneteivel felvértezve támadja a közönséget majd' két percen keresztül. 

Catherine Stewart vezető pályatervező elmondta, minden részleg ugyanazzal a filozófiával állt hozzá a projekthez: "Ami nem romlott, azon nem kell javítani! Tehát arról van szó, hogy hagytuk a jeleneteket, amik oly' nagyszerűvé tették a játékot, és ahhoz nyúltunk, ami problémás. Olykor nehéz volt e vonalon maradni, de megtaláltuk a tökéletes egyensúlyt."

Tehát úgy tűnik, a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy az eredeti játék története érintetlen maradjon, és sebészeti pontossággal közelítették meg a témát. Roman Campos-Oriola azonban hozzátette, vannak újdonságok is. "Rengeteg elmesélt történet van már a Dead Space-univerzumban: képregények, film, könyvek, későbbi játékok... Tehát mi megpróbáltunk még több tudást belepréselni a projektbe, és ha arra volt szükség, módosítottunk a játékon, hogy szorosabban kötődjön a tágabb univerzumhoz. Néhány másodlagos karakter több képernyőidőt és személyiséget kapott, például Nicole és Mercer, de olyan szereplők, mint Jacob Temple és Elizabeth Cross, akik egyébként csak hangnaplókban tűntek fel korábban, tényleges szerephez jutottak.

A Dead Space Remake számomra eddig rendkívül ígéretes, alig várom a január 27-i megjelenést. A játék egyébként PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re is érkezik. Ja, és aki Steamen előrendeli, ajándékként a második epizódot kapja!

vissza