Battlefield 5 az első világháborúban - érdekes

2016-02-27 09:59:03

Egy svájci kiskereskedő honlapján már előrendelhető Battlefield 5 egysoros leírása szerint a játék bizony az 1. világháborúban fog játszódni.


 

Könnyen lehet, hogy egyszerű félreértésről vagy keveredésről volt szó, de nem sokkal azután, hogy az internet bugyraiból hamar vírusképpé avanzsálódó screenshoot eljutott egy fejes monitorjára, a svájci bolt leírása eltűnt a játékról. Még szerencse, hogy az a bizonyos kép már beleégett az internetbe, úgyhogy ezzel meg kell békülnie az EA-nek.

09URQI2-7t6I.878x0.Z-Z96KYq

„Multiplayer taktikai shooter az első világháborúban” - írja oldalán a World of Games. Az elsőre hangzatosnak tűnő leírás mintha szöges ellentettje lenne annak, amit a Battlefield fennállása során képvisel. Ha jobban belegondolunk - és nem kell, hogy nagy történészek legyünk - hamar rájövünk, hogy a hatalmas harcmezőkön kívül a megszokott akciódús játékmenettel, fegyverekkel és azok testre szabhatóságával, több lépcsős pályákkal nem nagyon találkozhatnánk. Leginkább az árkokban kuporgó bakák között félig meddig működő géppuskákat szorongatva várhatnánk, hogy egyáltalán történjen valami a harci gázokat egymásra dobáló felek között.

31b4075d6465c8c957a3b0399a66343cabadbd12.jpg__940x420_q85_crop-smart_subject_location-568,179_upscale

Tegyük fel, hogy tényleg egy ilyen programon dolgozik kedvenc svéd fejlesztőcsapatunk és sikerül egy izgalmas, feszült játékot készíteniük, de tényleg lenne kereslet az első világháborúra? Nem véletlenül nem készült több száz játék a 1914-ben kirobbant háborúról... persze, ha a kiadó szemével nézzük a bizniszt, akkor keresve sem találunk jobb, minimum 6 óriási DLC-t felkínáló témát. Lenne: Ázsiai, Afrikai, Keleti front, Olasz front, Balkáni front és Nyugati front DLC pack. Ez pedig 6 tökéletes ok arra, hogy legyen egy első világháborús Battlefield.

Alig várjuk a fejleményeket. Ti is?

vissza
Legolvasottabb cikkek