Barbie, mint játékfejlesztő? Az új generációban a kislányok álma...

2016-01-30 11:37:24

A Mattel úgy tűnik egyre inkább próbál haladni a korral. Nemrég bejelentették, hogy különféle bőrszínű, magasságú és testalkatú babákat fognak a piacra dobni, most pedig az ikonikus hölgy idei karriercéljául a programozást és a játékfejlesztést választották. Nem semmi!

 

 

barbie1

Bizony, Barbie már nem az ostoba, szőke, vékony modell többé! Volt már nővér, rock sztár, politikus, most pedig játékfejlesztő!? Úgy tűnik. Az eljövendő nemzedék kisfiúi örülhetnek, mikor  a barátnőik jobban programoznak majd Java-ban, mint ők. A nerd Barbie nyáron érkezik és szőke loknik helyett hosszú, vörös haja lesz, szemüveget visel és igazi hipszter módjára öltözködik. Kicsit sztereotipikus elképzelés, de értékeljük a próbálkozást. Még kis laptopja és headsete is lesz! A Mattel elmondása szerint az volt a cél, hogy a kislányok higgyenek abban, hogy bármit elérhetnek, bármivé válhatnak, amivé csak akarnak. Mindenesetre dicsérendő a törekvés, hogy Barbie már nem csak azt képviseli, hogy legyél szép és sikeres leszel, hanem azt is, hogy tanulj, fókuszálj az agytekervényeidre, és az álmaid karnyújtásnyira vannak.

 

A hírszerkesztő vallomása:

Örültem volna, ha az én gyerekkoromba megtörténik ez az áttörés, de sajnos nem így történt. Pont azért csöppentem bele a videojátékok világába kicsit későn, mert "A lányok csak öltöztessék egymást és tegyenek úgy, mintha főzőcskéznének. " társadalmi nyomás rám is hatott. Így csak 14-15 éves korom körül kezdtem el hódolni az efféle örömöknek, kontrollert meg úgy 20 évesen fogtam először a kezembe. Hátrányból indulok, van mit behoznom, és néha még mindig furcsán néznek rám, hogy nőként ez a hobbim. Úgy tűnik a jövőben ez a helyzet javulni fog és a mi utódainknak már nem lesz ilyen problémájuk.

Nektek mi a véleményetek a videojátékos lányokról?

vissza
Legolvasottabb cikkek