Az idei GDC a VR-ról szól - összefoglaló

2016-03-16 16:08:29

Még javában tart az idei GDC, de egy valamit biztosra megállapíthatunk: a rendezvény fő fókuszában a VR áll, és eddig rengeteg kisebb-nagyobb hírt kaptunk felőle, ebből szeretnénk nektek egy kis csokrot összeállítani.


 

gdc16

 

-Első és talán legfontosabb hírünk, hogy a Playstation VR megjelenési dátumot és árazást kapott. 2016 októberében kereshetjük a boltok polcain, méghozzá 400 dolláros áron. Ez vetélytársaihoz képest, névlegesen az Oculus Rift 600 és a HTC Vive 800 dolláros árcédulájához képest igencsak kedvező, bár hozzá kell tennünk, hogy PS VR működéséhez még be kell szereznünk egy kamerát is, melyet 60 dolláros áron vehetünk meg, de talán még így sem annyira kétségbeejtő a helyzet.

-Érkezik az Assassin's Creed VR élmény. A Ubisoft egy twitter bejegyzésben jelezte, hogy a népszerű franchise kap egy VR "feldolgozást". Külön kiemelték, hogy nem egy teljes értékű játékról van szó, csupán egy rövid betekintés a decemberben érkező mozifilm világába a VR segítségével. Hasonló rövid VR élményt kap a Star Wars sorozat is, a Trials on Tatooine képében, melyről már írtunk itt.

Assassins creed vr

-A show egyik talán legérdekesebb VR játék bejelentése szintén a Ubisoft háza tájáról érkezett. A Werewolfes Within egy érdekes party játék koncepcióját vezeti fel, lényegében 5-8 fős multiplayer játékról van szó, ahol ki kell derítenünk hogy ki az álruhába bújt vérfarkas közülünk, mindezt a VR nyújtotta lehetőségekkel. Figyelhetjük egymás gesztusait, testbeszédét, hangját, hogy felismerjük a hazugot; vagy fordítva mindent megtehetünk hogy manipuláljuk társainkat a győzelem érdekében, ha a gép nekünk osztotta volna a gonosz farkas szerepet. A WW még idén érkezik, egy kis fejlesztői videót is tudunk belőle mutatni.

-PS VR exkluzív címként érkezik a Playstation VR Worlds, mely lényegében egy 5 kisebb VR játékot tartalmazó pakk lesz, méghozzá olyan címekkel mint az óceánba merülős Into the Deep, az utcákon csúszkáló VR Luge vagy a nagyon hangulatosan kinéző The London Heist. Megjelenés a VR-al egy időben, októberben. Trailert is tudunk mutatni.

-Több más érdekesnek tűnő VR témájú bejelentés is született a GDC-n, mint például a The Conduit sorozatot is jegyző High Voltage Software jelentkezett a Damaged Core nevű lövöldével, melynek érdekessége, hogy nem tudunk se futni, se sétálni, helyette a pályákon lévő robotokba tudunk ide-oda teleportálni, és onnan egy helyben lőni az ellenfeleket. A koncepció érdekes, videóanyagot sajnos még nem kaptunk belőle. A Ubisoft is lerántotta a leplet egy érdekes játékról, az Eagle Flight-ról, mely felfogható egy sasszimulátornak is, és természetesen egy sast irányítva repülhetünk  be egy viszonylag nagy területet.

Eagle_Flight

A GDC még javában tart, 18.-án jelentkezünk újabb hírekkel és érdekességekkel.

vissza