Az évfordulóján osztottak meg újdonságokat az új Inazuma Eleven játékról

2022-08-22 21:53:00

2008. Augusztus 22-én jelent meg az Inazuma Eleven franchise legelső játéka Nintendo DS-re, Japánban, később pedig fokozatosan a világon mindenhol. A pontosan 14 éves széria nagyon sok mindent megélt, és ugyan nem az aranykorszakát éli már, a lelkes rajongóbázis InazumaDay néven ünnepli a mai napot, a lehető legtöbb közösségi platformon. Ez már egy hagyománnyá vált, amit évek óta mindig megünnepelnek az emberek, ráadásul évente egyre többen, ami viszont különlegessé teszi az évfordulót, az az, hogy a Level-5 vezetője, Akihiro Hino is megszólalt. 

A Victory Road of Heroes című játékról legutóbb pár hete kaptunk híreket, illetve hivatalos képeket, azonban azóta csend uralkodott a játék körül. Most viszont a fejlesztő megosztott egy új képet magából a játékból, ahol a protagonistát vehetjük szemügyre, valamint további három történetlapot is megtekinthetünk, felfedve egy másik, vélhetőleg fontos karaktert. Akihiro Hino továbbá azt is megerősítette, hogy legközelebb decemberben hallhatunk biztosan a program állapotáról, elmondása szerint azonban ezek fontos információk lesznek.

Jelenleg a franchise egyetlen készülő terméke a Victory Road of Heroes, ami nagyon régóta szenved a fejlesztési fázisban. Eredetileg a 2018-ban debütált Inazuma Eleven: Ares no Tenbin sorozatnak lett volna az adaptációja, ahogyan előtte minden évadnak megvolt a maga játékszoftvere. A fejlesztéssel nem készültek el időben, és a 2018-as világbajnokság miatt még abban az évben megjelent a soft-reboot Ares folytatása, Orion no Kokuin néven. Kifejezetten gyenge fogadtatása volt, Európában pedig már be sem mutatták. Sokáig úgy nézett ki, hogy a program a két szériát egyszerre fogja alapul venni, de a többszöri stúdiócserék után majdnem, hogy a nulláról kezdték újra a fejlesztést, egy átdolgozott koncepcióval. Így jött létre a Great Road of Heroes ötlete, ami egyszerre az összes eddig megjelent sorozatot próbálja megjeleníteni a felhasználók számára.

Több mint egy év teljes hallgatás után, nagyjából egy hónapja érkezetek az első hírek, ahol bejelentették, hogy mostantól Victory Road of Heroes néven fut a projekt, és kaptunk néhány képet a játékmenetről, valamint azt is lenyilatkozták, hogy egy teljesen új, eddig még nem látott történetmódot kapunk, míg a régi karakterek egy Chronicle Mode névre keresztelt funkción keresztül lesznek elérhetőek. A tervezett kiadás ideje valamikor a következő évben lesz, a célplatformok pedig a Nintendo Switch, PlayStation 4, Android valamint iOS készülékek. Jelenleg minden jel arra utal, hogy a program sikerétől függ a teljes franchise jövője.

vissza
Legolvasottabb cikkek