Az éhezők viadalát is megnézheted Steamen

2016-04-26 08:07:07

A Steam meglepő újításon dolgozott a HL3 helyett. A napokban ugyanis elérhetővé tették film kölcsönzésre lehetőséget biztosító szekciójukat, ahova a minap több 100 Lionsgate filmet töltöttek fel.


 

Az már önmagában érdekes, hogy egy hiába több mint 120 millió regisztrált felhasználóval megtömött játékosokat kiszolgáló platformon miért erőltetik a filmek megjelenését, de majd ha meglátod az árakat, akkor aztán tényleg meglepődsz.

A Steam hosszú évek óta az egyik legjobb és ami fontosabb elengedhetetlen hely a játékra, ez idő alatt hatalmas adatbázist sikerült beletuszkolni a sok helyütt kiszakadt, foldozott zsákba, mind felhasználók, mind játékok terén.

Mi szükség van tehát arra, hogy megnézhessünk ZS kategóriás és blockbuster filmeket?

lionsgate_steam-640x341

A Netflix mellett ami már itthon is elérhető nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy semmi. Bár az utóbb említett sorozat és filmnézős lehetőségnek koránt sincs annyi felhasználója, mint Gabe Newellnek, viszont így is több 10 millió, havonta fizető feliratkozója van. Ehhez képest a Steam filmes labdája egy kész őrület.

A rendszer csupán kikölcsönzésre ad lehetőséget és nagy ritkán találkozhatunk megvásárolható mozgóképekkel is, az árak pedig iszonyúak. A legrosszabb filmért is minimum 4, maximum 7€-t kell kicsengetnünk, ami után 48 óráig nézhetjük az alkotást, ami akárhogy is nézzük, triplája is lehet a bolti dobozos DVD árának. Persze a Steamnél nem újkeletű dolog túlárazni a termékeket, de ez egyenesen pofátlanság, amikor a Netflix havi egyszeri fizetés után teszi elérhetővé az óriási tárházát. Ezen felül külön tortúra a kikölcsönzött filmet megnézni saját tévénken, mobilokon és tableteken pedig jószerivel lehetetlen. A legjobb pedig, hogy a legtöbb régió blokkolva van, így például itthon össz-vissz 11 db filmre szórhatjuk el zsebpénzünket.

vissza