Az eddigi legjobb Trónok harca évadzárón vagyunk túl

2016-06-27 13:45:23

Éjjel leadták a Trónok harca 6. évadának utolsó epizódját, ami valóban rekordhosszúságú volt. Egész pontosan 1 óra 7 percen keresztül kalandozhattunk kedvenc fantasynkban, de rendesen meg is mozgattak minket a történésekkel.


 

A magyar szinkronos változatból bár még hátra van két rész, sajnos az eredeti nyelvvel már befejeződött a 6. évad és csak 2017. áprilisában tér vissza csupán 7 rész erejéig. Most viszont jönnek a spoilerek, úgyhogy aki allergiás rájuk, az kattintson Aryára.

ew_game_of_thrones_1_arya

Most nincs olyan egyszerű dolgom, mint múltkor, hiszen jóval több dolog történt Westerosban, kezdvén Királyvárban, ahol a fősepton kihallgatásán mindenki részt vett, köztük a Tyrell-ház nagy része is: egyedül Cersei és fia Tommen nem jelent meg a „nemes” eseményen. Ez fel is keltette Margaery figyelmét, de mikor szólt isten szóvivőjének, hogy a templomból ki kéne vonulni, már késő volt, így a város alatti katakombákban elrejtett töménytelen futótüzet a király anyja - aljas összeesküvések árán - mesterének kis madaraival meggyújtatta és a levegőbe küldte. Egy pillanat alatt irtotta ki a Tyrell házat a megalázott szőke Lannister és kezdte meg korábbi kínzójának kezelését. Eközben Tommen, aki élőben követte végig tornyából az eseményeket, annyira feleslegesnek és üresnek érezte magát, hogy a mélybe ugrott, így Cersei mindhárom gyermeke eltávozott az élők sorából, ahogy azt a boszorkány réges-régen megjósolta. A rész végén az egyik legszomorúbb koronázáson esett túl az új „királynő”, akinek trónon pózolását testvére/szerelme sem nézte jó szemmel.

Egy pillanatra a Mesterképző központjába is ellátogattunk, ahol Sam a könyvek Mekkájában végre igazán boldognak érezheti magát béna vicceivel együtt. Ezt a szálat nem véletlenül írják tovább; kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

mesterek fellegvára trónok harca

Olenna Tyrell már Dorne-ban egyezkedik a trónbitorlókkal, de ami fontosabb, Varys is feltűnik az tárgyalás közepette és mond néhány zavarba ejtő információt.

Sokkal fontosabb ezeknél a kisebb bepillantásoknál az északi helyzet. A Starkok - miután átvették az uralmat - egy nagy közös vacsora alatt meglehetősen drámai beszédekkel álltak az északi házak mind Jon mögé, hogy ellenségeikkel együtt vegyék fel a harcot. Bran otthonához közeledve végre megtudta, mi van az évad elején bemutatott titokzatos házban. A rajongói pletykák pedig igaznak bizonyultak: bizony, a toronyban Lyanna Stark szült éppen és kérte meg testvérét az utolsó pillanatban, hogy vigyázzon rá és nevelje sajátjaként, a Rhaegar Targaryennel közös „szerelemgyermeküket”, aki nem más, mint Jon Snow (ez volt az epizód második nagy wááóó pillanata).

6acb828979ffedb666a3ab30fe955905

Ezután jött a harmadik, amikor is Daenerys monumentális hajóhadát csodálhattuk, miközben nagy lendülettel haladnak a bevenni kívánt Westeros irányába, ahol valószínűleg majd szembe találják magukat a jégkirállyal, úgyhogy pont jókor keltek útra a rabszolgaöbölből. A szép hajú leány egyébként Tyriont is teljesen szélességgel elnyerte, viszont kénytelen volt odaadó szeretőjét, Daario Naharist Meereenben hagyni, aki ennek annyira nem örült, főleg miután megtudta, hogy királynője férjet keres magának a 7(?) királyságban.

daenerys westeros ship

Alig várjuk 2017. áprilisát, hiszen bár csak 7 résszel, de akkor is folytatódik kedvenc sorozatunk, ami bebizonyította, hogy két epizóddal is helyre tud rakni egy egész évadot.

vissza