Az Age of Sigmaron alapuló Warhammer RTS-en dolgozik a Frontier Developments

2020-05-03 13:34:00

A Warhammert, mint franchise-t, úgy gondolom, senkinek nem kell bemutatnom. Könyvek és képregények terén is magasra teszik a lécet a művek, de a mi szívünk csücskei még mindig a videojátékok. Stílusokra bontva rengeteg féle és fajta projekttel futhatunk össze, az utóbbi évek egyik legnagyobb sikerét azonban a Creative Assembly Total War: Warhammer címei zsebelték be. Nos, ha a stratégia a te műfajod, akkor van egy jó hírünk: a Frontier Developments az Age of Sigmarra épülő RTS címen dolgozik.

Ha valakinek ez nem mondana sokat, az Age of Sigmar a Games Workshop 2015-ben megjelent asztali társasjátéka, mely 2018-ban egy második kiadással is bővült, ez utóbbi pedig a világ egyik legnépszerűbb projektjévé vált a maga műfajában. A Frontier Developmentset pedig többek között az Elite: Dangerous, a Planet Coaster, a Planet Zoo és a Jurassic World Evolution alkotójaként ismerhetitek. 

A stúdió nemrég kizárólagos jogot kapott egy real time strategy cím fejlesztésére az Age of Sigmarra épülve. Érdemes megjegyezni, hogy a korábbi játékok mind az Old Worldön alapultak, így a Frontier lesz az első, aki az új korra fókuszál. A jó hírt egy pénzügyi beszámolóba rejtve tették közzé, melyek alapján a megjelenés a 2023-as pénzügyi évben (tehát 2023. május 23-mal bezárólag) esedékes. A platformok tekintetében a PC, valamint a konzolok mellett a streaming felületek is érintettek.

Az új kor egyébként több előnyt is biztosít egy jó RTS cím megalakulásához, hiszen itt már négy frakcióról beszélünk. Az Order, a Chaos, a Death, valamint a Destruction mindegyike saját egységekkel rendelkezik mind a klasszikus fantasy fajokat, mindpedig az Age of Sigmart tekintve, a Mortal Realms pedig még feljebb emeli a lécet. 

A stúdió egyébként a 2022-es pénzügyi évre már betáblázott magának egy “major global IP”-t, és egy F1 menedzsment játék is fejlesztés alatt áll ugyenezen esztendőre kitűzve. Aki a Warhammer Age of Sigmarról szeretne többet olvasni, látogasson el a stúdió honlapjára, ahová minden új fejleményt rögzítenek, de a társasjáték hivatalos weboldalán is rengeteg információra tehettek szert!

vissza