Áprilisban érkezik a Franz Kafka videójáték

2017-03-24 23:48:29

Nemsokára Steam-en is megjelenik a szürreális, ám bámulatos mű.


 

A tagadhatatlanul különös névvel illetett videójáték, a The Franz Kafka Videogame Denis Galanin nevéhez fűzhető. Tény, hogy nem olyan furcsa, mint korábbi projektje, a Hamlet or the Last Game without MMORPG Features, Shaders and Product Placement (igen, ez a címe), bár rettentően ígéretes. 2015-ben az Intel Level Up rendezvényén elnyerte az ötezer dolláros fődíjat, azóta pedig felkarolta a Daedalic Entertainment, így április 6-án debütál a Steam-en.

A játék egy – becslések szerint – négy órás point-and-click kalandot kínál, és aki szereti a rejtvényeket, a szürrealizmust és a képtelenségeket, annak kötelező darab. A történet szerint K, a főszereplő egy, az életét nagyban befolyásoló állásajánlatot kap, így egy hosszú útra indul. Meglepetésére a világ az ő látáskörén kívül sokkal furább, mint azt elsőre gondolta volna.

Nincsenek RPG elemek vagy bossfight-ok, csak logikai feladványok tömkelege egy egyedülálló, bámulatos vizuális stílusban. Az ár egyelőre nem ismert, de aki mélyebbre szeretne ásni, a kafkagame.blogspot.ca-n megteheti.

vissza