Anti-cheat rendszert tartalmaz a Windows 10 legújabb frissítése

2017-10-20 19:23:08

A játékokhoz szánt új technológia az őszi nagy frissítésben kapott helyet.


 

Már megérkezése előtt is rengetegen elemezték a Windows 10 legújabb frissítését, mígnem összeszedtek szinte minden funkciót, újítást, melyet magával hoz. Nos, mint kiderült, egy igencsak fontos résztvevő felett mégis sikerült elsiklani... A Microsoft valamilyen oknál fogva senkit nem tájékoztatott az ún. TruePlay-ről.

A technológia lényege, hogy a rajta átfutott játékok egyfajta átvizsgáláson mennek keresztül. Ezenkívül egy beépített szolgáltatás figyeli a manipulációkat, illetve viselkedéseket, összegyűjti ezen adatokat, majd figyelmeztetést küld. Ez elsőre úgy hangozhat, mintha folyamatosan figyelnék tevékenységeinket, azonban a Microsoft megnyugtatott mindenkit: az adatok csak és kizárólag a fejlesztőkhöz jutnak el, mi több, a játékosok lehetőséget kapnak, hogy bár nem is teljesen, de az általános felhasználás idejére kikapcsolják e rendszert.

microsoft trueplay

Ezek alapján a TruePlay talán a Valve anti-cheat rendszerére hajaz a legjobban, eltekintve attól az aprócska ténytől, hogy kizárólag Universal Windows Platform (UWP) játékokkal működik. Ez szintén a cég szándékát segíti, hogy helyet foglaljon a játékok világában, azonban igencsak rövid pórázra kényszeríti a segédprogramot.

vissza
Legolvasottabb cikkek