Anthem - új előzetes, játékmenet, és dátum érkezett

2018-06-10 12:00:00

Lezajlott az EA Play, az Electornic Arts pedig egyik nagy dobását, az Anthem-et is elhozta az eseményre, nem is akármekkora információ-tömkeleggel. Első, és talán legfontosabb ilyen dolog, hogy a játékban semmiféle loot box nem szerepel majd. Kozmetikai cikket vásárlására lesz lehetőségünk, de ahogy Mark Darrah is fogalmazott: nem vehetünk pénzért hatalmat! Érdemes azt is megjegyezni, hogy bár egyedüli kalandként is játszhatjuk az Anthem-et, nem tehetjük ezt offline módban.

Az előzetes drámai elbeszélése keretein belül derült fény a peremvidéken uralkodó állapotokra. Mint kiderült, az Anthem minden, ami megmaradt, az istenek elhagyták a világot. A fenyegetés hatalmas, az ellenség hátborzongató. A videó egyébként in-engine felvétel, szemléltetve, hogy igenis csodálatos látványban részesülünk majd. 

A játékmenetet is szemügyre vehettük egy rövidke időre, csak hogy jobban megérsük, mi is maga az Anthem. Ha valaki a közepébe szeretne belevágni, és a tényleges gameplay-t nézni, tekerjen 13:10-hez. Már az elején egy hatalmas titán is feltűnik, akit néhány rakéta elpazarlása után ott is hagyunk. Nem mellesleg ő egy világverseny részeként kap majd helyet a játékban, mely sejtéseink szerint talán a Destiny 2 nyilvános eseményeire hajaz majd.

A szabad játékban kisebb küldetéseket teljesíthetünk majd barátainkkal karöltve, míg a Formal mission-ökben NPC-ktől kapunk nagyobb jelentőségű feladatokat. A Stronghold megbízások kiemelt területekre kalauzolják majd a játékosokat, akiknek minden eddiginél nagyobb szükségük lesz a csapatmunkára a hatalmas kihívásokkal tarkított progresszióhoz. Minden tag más és más kasztot képvisel, így a Ranger a közelharcra specializálódik, a Colossus lassabb, ám hatalmasabb erőt képvisel, míg az Interceptorról, illetve a Stormról egyelőre nincs bővebb információnk.

A haladás során saját javelinünket kell fejlesztenünk, szinteket elérnünk, hogy egyre komolyabb cuccokkal szerelhessük fel hacukánkat. Minden játékos képes lesz bármilyen küldetésbe belépni, barátokkal játszani, függetlenül attól, hogy a különbség hatalmas köztük, de ha nem előre meghatározott squadba szeretnénk belépni, a keresés a saját kélpességeinkhez mérten rendel mellénk csapatot.

Fort Tarsis lesz a központi, emberek által lakott település, ahol NPC-kkel beszélhetünk, a felszerelésünket javíttathatjuk, eladhatunk dolgokat, és más hasonló interakciókat folytathatunk. Nem kell a hatalmas világ minden tájáról küldetésenként visszatérni, elvégre egy hatalmas robot-szerű, mozgó bázisról beszélünk. Érdemes megjegyezni, hogy nagyban befolyásolja a játékmenetet az itteniekkel való kapcsolatunk, így bárhol is járunk a bolygón, minden döntésünk kihatással van viszonyunkra.

Kinek rossz hír, kinek semleges, de nem lesz románc az Anthemben! Bár a baráti kötelékek ismét nagy részt képeznek majd, mint anno a Mass Effect Citadel DLC-jében Garrussal karöltve lövöldöztünk... az ilyen pillanatokat szeretnék kihangsúlyozni. Az egész játék egy élő szolgáltatás köré épül, igyekeznek a legtöbbet kihozni belőle, és évekig kívánják támogatni frissítésekkel a projektet. Nem számítunk gyakori tartalombővítésre, a jó dolgok elkészítése időbe telik (lsd. Destiny 2...).

A megjelenési dátum a jövő év elejéra van kitűzve, egészen pontosan február 22-re, így elmondhatjuk, hoy az olasz Amazon a korábbi 02.19-cel nem tévedett sokat. PC-re, PlayStation 4-re, és Xbox On-re is érkezik a kaland, ráadásul a béta fázis tesztelésére is kapunk lehetőséget.

vissza