AC Valhalla – új előzetesen a holnap érkező Wrath of the Druids DLC

2021-05-12 18:05:00

Nagyjából egy hónapja tudatta a közönséggel a Ubisoft, hogy csúszik az Assassin's Creed Valhalla első nagy DLC-je, a Wrath of the Druids. Az új megjelenési dátum, azaz május 13. órákon belül itt van, ennek apropóján pedig egy új előzetessel örvendeztettek meg bennünket a fejlesztők. Eivort egy rég nem látott rokona, Barid hívja meg Írországba, majd Flann Sinna király küldi mindkettejüket a kalandra, melynek során a Children of Danu druida kultusz rejtelmeinek felkutatása a cél.

Ám nem a sztori az egyetlen újdonság, e kelta terület egy teljesen új régió felfedezésének lehetőségét tárja elénk, ahol különféle provinciákat és városokat (pl. Dublin) is bejárhatunk. A nevezetességek megtekintése mellett remélhetőleg marad időnk a rengeteg új funkció felderítésére is: nem csak királyi megbízásokban lesz részünk, de a gazdaság felvirágoztatása érdekében másokkal is szövetségre léphetünk. A kereskedelem is szerves része a fejlődésnek, de csatározásokból sem lesz hiány, a már említett druidakultusz tagjain kívül ráadásul megannyi veszély les még ránk mitikus lények formájában. Ennek leküzdéséhez nem csak új fegyverek, de új képességek és fejlesztések is segítségünkre lesznek. 

Érdemesnek tartom kiemelni, hogy a DLC megkezéséhez nincs szükség a fő történetszál befejezésére, az első angol narratívák (Grantebridgescire, Ledecestrescire) után elérhetővé válik a kiegészítő tartalma, és a szinteket tekintve sincs kiszabott kritérium.

A Wrath of the Druids tehát holnap, május 13-án érkezik meg PlayStation 4-re, illetve 5-re, Xbox One-ra, Series X|S-re, az Epic Games Store-ba, és a Ubisoft Store-ba, de a Stadia, az Amazon Luna, és természetesen a Ubisoft előfizetéses szolgáltatása, a Ubisoft + sem marad ki a buliból. A DLC-t a Season Pass, a Gold, a Collector's,és az Ultimate kiadás egyaránt tartalmazza.

vissza