A Steam már a Nintendo Joy-Con kontrollereket is támogatja

2022-08-06 10:41:00

A kontrollerek számítógéppel való párosítása úgy gondolom, senki számára nem idegen. Bár én személy szerint a billentyűzet-egér kombó híve vagyok, de vannak játékok, melyekhez szinte elengedhetetlennek tartom a DualSense használatát. Bár van néhány játék és kliens, mely nem ad teljes támogatást az ilyen, és ehhez hasonló vezérlőkhöz, egyre szélesebb körben terjed a dolog.

A Nintendo Joy-Con kontrollerek használói eddig nemigen élvezhették a vezérlőket más platfomron. Bár 2017-ben a Nintendo Actu már rájött, miként párosíthatjuk PC-hez őket, ez elég korlátozott megoldás volt, és egyszerre csak egy vezérlővel működött. A teljeskörű támogatást a Steam legújabb béta frissítése hozta el. Ahhoz, hogy működjön a dolog, engedélyeznünk kell a béta frissítések telepítését a kliensen belül, illetve rendelkeznünk kell egy USB-s bluetooth adapterrel, mely 3-4 ezer forintért már szinte bárhol beszerezhető. Természetesen ha alaplapunkban van beépített BT vezérlő, utóbbira nem lesz szükségünk.

Mivel nem rendelkezek Joy-Con konrtollerrel, tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de a fórumos kommentek alapján jól működik a dolog. Ja, és egyébként e frissítés a klasszikus Nintendo vezérlők támogatását is javítja, melyet eredetileg a június 17-i béta update hozott el.

vissza