A Sony leleplezte az új PlayStation Plus előfizetést

2022-03-29 16:30:00

Hónapokig tartó, meg nem erősített hírek után a Sony végre hivatalossá tette a régóta pletykált PlayStation Plus frissítést.

A júniusban induló új szolgáltatás a PlayStation Plus és a PlayStation Now funkcióit egyesíti egyetlen szolgáltatásban, három különböző előfizetési szint mellett, amik a következőképpen alakulnak:

 • PlayStation Plus Essential (havi €8.99 / negyedéves €24,99 / éves €59,99)
  Ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a PlayStation Plus most, azaz havonta két letölthető játékot, online többjátékos hozzáférést, felhőalapú tárhelyet a mentett játékokhoz és extra kedvezményeket.
 • PlayStation Plus Extra (havi €13.99 / negyedéves €39,99 / éves €99,99)
  A fentieket kiegészíti egy 400 PS4 és PS5 letölthető játékból álló katalógussal, "beleértve a PlayStation Studios katalógusának és harmadik fél partnereinek blockbuster slágereit".
 • PlayStation Plus Premium (havi €16.99 / negyedéves €49,99 / éves €119,99)
  További 340 játékot tartalmaz. A PS3 játékok streamelhetőek, míg a klasszikus PS1, PS2 és PSP játékok streamelhetőek vagy letölthetőek lesznek. Időkorlátolt játékpróbák is lesznek, hogy a játékosok vásárlás előtt kipróbálhassanak bizonyos címeket.
 • PlayStation Plus Deluxe (ahol jelenleg nincs PS Now)
  A felhőalapú streaming nélküli piacokon a PlayStation Plus Deluxe a Premiumhoz képest alacsonyabb áron lesz elérhető, és az eredeti PlayStation, PS2 és PSP generációk kedvelt klasszikus játékainak katalógusát tartalmazza letöltésre (de nem streamingre), valamint időkorlátolt játékpróbákkal. Az Essential és Extra szintek előnyeit is tartalmazza. Az árképzés országonként fog változni, magyar árakról még nincs információ.

Az induláskor a Death Stranding, a God of War, a Marvel's Spider-Man, a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Mortal Kombat 11 és a Returnal az Extra és a Premium szinteken lesz elérhető. Júniustól a PlayStation Now átáll az új szolgáltatásra, és már nem lesz elérhető önálló termékként. A meglévő ügyfelek automatikusan átkerülnek a Premium szintre. A meglévő PlayStation Plus-felhasználók továbbra is az Essential szinten maradnak.

A bevezetés júniusban kezdődik, fokozatos regionális megközelítéssel: először Ázsiában, majd Észak-Amerikában, Európában és a világ többi részén, ahol a PlayStation Plus szolgáltatást kínálják. A Sony célja, hogy 2022 első félévének végére a "legtöbb" PlayStation Network-területen működjön az új szolgáltatás. A felhőalapú streaminget új területekre is kiterjesztik, ezzel kapcsolatos részletek hamarosan érkeznek majd.

"A játékinnováció terén szerzett több mint 25 éves tapasztalatunkra építve ez az előfizetési szolgáltatásainkban bekövetkezett változás rávilágít arra, hogy folyamatos erőfeszítéseket teszünk hálózati szolgáltatási üzletágunk fejlesztésére, hogy az megfeleljen ügyfeleink preferenciáinak" - olvasható a szolgáltatásról szóló új PlayStation Blog bejegyzésben. "A teljesen új PlayStation Plusszal arra összpontosítunk, hogy egy lenyűgöző játékelőfizetési szolgáltatást nyújtsunk exkluzív PlayStation Studios csapatunk és külső partnereink válogatott tartalmaival. Az újonnan továbbfejlesztett PlayStation Plus lehetővé teszi rajongóink számára, hogy minden eddiginél több tartalmat fedezzenek fel és ismerjenek meg, és a közös élményeken keresztül elmélyítsék kapcsolatukat a PlayStation közösséggel."

További részletek a szolgáltatás megjelenése előtt várhatóak.

vissza