A Remedy által készül a Max Payne 1 és 2: Remake

2022-04-07 09:58:00

A Remedy Entertainment váratlan módon bejelentette, hogy elindultak a Max Payne és a Max Payne 2: The Fall of Max Remake munkálatai PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re, a sorozat jelenlegi jogtulajdonosával, a Rockstar Games-szel kötött megállapodás értelmében.

A remake-ek a Northlight Engine segítségével készülnek majd, így ugyanazt a grafikus motort használják, mint a Quantum Break és a Control esetében, és egybe csomagolva kerülnek majd piacra. A megjelenési dátum azonban még mindig távolinak tűnik, hiszen a Remedy szerint a felújítások még csak a tervezési szakaszban tartanak. A hivatalos sajtóközlemény szerint a remake finanszírozása a Rockstar Games feladata lesz majd, amely a játék fejlesztését, marketingjét és egyéb terjesztési és kiadási költségeit fedezi, azzal az ígérettel, hogy a projektet tipikus Remedy AAA produkcióként kezelik majd.

"Nagyon örültünk, amikor régi barátaink a Remedy-nél felkértek minket, hogy készítsünk remake-et a Max Payne-ről" - mondta a Rockstar alapítója, Sam Houser a bejelentésben. "Nagy rajongói vagyunk azon alkotásoknak, amiket a Remedy csapata az évek során létrehozott, és alig várjuk, hogy játszhassunk ezekkel az új változatokkal."

Tero Virtala, a Remedy Entertainment vezérigazgatója hozzátette: "A Max Payne mindig is különleges helyet foglalt el mindenki szívében a Remedynél, és tudjuk, hogy rajongók milliói érzik ugyanezt világszerte. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ismét együttműködhetünk partnereinkkel a Rockstar Gamesnél, hogy az eredeti Max Payne-játékok történetét, akcióját és hangulatát új módon hozzuk vissza a játékosok számára."

vissza