A Netflix The Witcher szérián dolgozik Sapkowski-val

2017-05-17 13:26:12

Az író lesz a kreatív tanácsadó, de Baginskiből kiindulva a látványra sem lesz panasz!


 

A Netflix bejelentette, hogy új egy, a The Witcher Saga-n alapuló shown dolgozik, mégpedig a könyvek történetei alapján. Andrzej Sapkowski, a nyolc novella írója, aki egyébként nyilvánosan elutasítja regényei adaptációit, köztük a CD Projekt RED játékait is (mégcsak nem is profitál belőlük), büszke rá, hogy a Netflix az ő történeteihez szeretne nyúlni, hogy hű marad a forrásanyaghoz, melyet egyébként több mint harminc éven át írt. Az író maga is részt vesz a munkálatokban kreatív tanácsadóként, de Tomas Baginski, aki mindhárom játék intro videóit és a Cyberpunk 2077 teaserét készítette, szintén jelen lesz, és szezononként legalább egy részt irányítani is fog.

witcher3 2016-06-24 23-21-34-922

Premierdátumról egyelőre nem esett szó, és az sem tisztázott, hogy a széria milyen konkrét történetszálakat fog követni, Sean Daniel és Jason Brown, a két vezető producer elmondta, egy család életébe nyerhetünk majd bepillantást, akik e veszélyes világban az igazságért küzdenek. Eredeti, (a könyvekben) létező karakterekről lesz szó, kik sokszor viccesek, de még többször meglepőek. Alig várják őket a képernyőkön!

witcher3 2015-12-13 11-20-24-98

A vizuális effektekért felelős társproducer a lengyel Platige Image lesz. Baginski és Jarek Sawko, a két ügyvezető producer elmondta: e könyveknek erkölcsi és szellemi mélység van, mely túlmutat e műfajon. Egy sztori a jelenről és annak kihívásairól a fantasy köpenye alá rejtve. Rólunk, a mi hőseinkről és a szörnyekről szól, így a regények mondanivalója nagy szerepet kap az adaptációban.

vissza