A Mojang bemutatta hogyan változik drasztikusan a Minecraft az új frissítést követően

2021-11-28 21:31:00

Kedden érkezik a Minecraft Caves & Cliffs Part 2, így a Mojang csapata egy új videónaplóban mutatja be minden részletében azokat a változásokat, amiket az új ingyenes frissítés fog eszközölni, főleg a meglévő világokra.

A Caves & Cliffs frissítés második része teljesen új procedurális generálást hoz a játék, ennek hála új hegyvidéki biomokat, még nagyobb barlangokat és ami talán a legfontosabb, jelentősen megnövelt hegymagasságokat és mélységet tesz elérhetővé karakterünk számára.

A Mojang szerint az új térképgeneráló rendszer teljesen lecseréli az régit a nulláról létrehozott területek esetén, de a meglévővel fog együtt dolgozni akkor, amikor már felfedezett területen tartózkodunk. Ezzel oldották meg, hogy a létrehozott építmények és bejárt terepeket ne érje változás.

A meglévő térképekben minden fel nem fedezett területet nulláról dolgoz majd ki az új motor, miközben igyekszik összemosni a felfedezett területek határaival, ezzel elkerülve az éles váltásokat.

A Caves & Cliffs Part 2 tehát november 30-én érkezik ingyen minden Bedrock Edition és Java Editiont támogató platformra.

vissza