A játszható teaser után tényleg felújítják a 2001-es Gothicot

2020-02-19 18:49:00

A rajongók többsége bizonyára nem hagyta figyelmen kívül a THQ Nordic tavaly év végi bejelentését. Egy, a Steamen játszható előzetes prototípust kínáltak fel az első rész felújított változatából mindazon játékosok számára, akik a stúdió bármely címével rendelkeztek a platformon. A projekt egy mindösszesen néhány órát felölelő kalandot tartalmazott, mely végén egy felmérés várta a "tesztereket", később pedig ez alapján kívánták meghozni a döntést: Vajon megéri-e felújítani a Gothic első részét... Nos, a kutatás február 16-án véget ért, a választ pedig nemrég be is jelentették!

Aki esetleg még nem tette volna meg, jobb, ha most leül, ugyanis IGEN, megkapja felújított változatát a már-már ikonikussá vált széria első epizódja. A Gothic – Playable Teaser néven futó projekt a stúdió szerint nem csak hogy elegendő figyelmet, de rengeteg pozitív visszajelzést tett zsebre. A cél tehát egyértelmű: modern grafikával és javított mechanikával újjáépíteni a 2001-ben már megalkotott világot. 

Érdekesség, hogy több, mint 180.000 játékos próbálta ki a felőjított változat prototípusát, és mintegy 43.000 résztvevő ki is töltötte a felmérést, melyből 9.000 felhasználó a "yes, really!" választ jelölte meg. A csapat örömmel tárja a nyilvánosság elé az eredményeket, melyeket egy PDF fájl formájában IDE kattintva letölthettek, és átböngészhettek. Ha másra is kíváncsiak lennétek, mind a 43.111 közreműködő visszajelzését ITT érhetitek el.

vissza
Legolvasottabb cikkek