A Doom és a kreativitás - játszhatjuk zongorán (is)

2016-02-04 12:38:59

A Doom széria halhatatlant alkotott. Minden gamer legalább egyszer hallott róla, a legtöbben valamelyik résszel játszottak is. Horror, FPS és pörgős akciót nyújt. Bármilyen tárgy hasznossá válik, ha elfut vele a Doom.

 

bdbnjUqeQmGM

Nem is gondolnátok mennyi minden alkalmas egy jó kis Doomozáshoz. Ilyen a fentebb látható zongora, de sok minden más is, amiről sosem jutna eszünkbe, hogy alkalmas a feladatra. Vegyük sorra a legérdekesebbeket, videóanyaggal alátámasztva, hogy igenis működnek. Ha kedvetek támadna partvisnyélből fegyvert csinálni és a TV előtt lövöldözni vele, csak rajta! Vannak nálatok őrültebb rajongók is.

A nyomtató:

Kinek és miért jutna eszébe nyomtatóra implementálni a Doomot? Nos, a Canon egy technikai specialistája fel akarta hívni a figyelmet a cég egyik nyomtatója, a Proxima szoftverjének hackelhetőségére. Az eredmény egy borzalmasan kinéző, de kétségtelenül játszható Doom lett. Nézzétek meg saját szemetekkel:

Az oszcilloszkóp:

Mi is az az oszcilloszkóp? Egy olyan műszer, ami elektromos feszültséget mér. Egy YouTube felhasználó, Zekinn, úgy döntött, ha már Windows 95-öt használ az eszköz, miért ne lenne jó Doomozásra is. Biztos unatkozott az egyetem elektronika szakán. Az alábbi videóban ti is megismerkedhettek az oszcilloszkóppal:

Az ATM:

Erről viszont biztos mindenki hallott és valószínűleg használja is. Na nem arra, amire egy ausztrál fejlesztőcsapat. Általában ha azt halljuk, hogy meghackelnek egy bankautomatát, nem az ugrik be elsőre, hogy biztos Doomot szeretnének rajta játszani. Már pedig itt erről van szó. Megoldható a dolog, tekintve, hogy Windows XP fut a masinákon. Vicces lenne, ha csak akkor jutnál a pénzedhez, ha végigcsinálod a pályát.

Doomseption:

Doom a Doomban? Igen! Ha meguntuk a Doomozást, pihenjünk meg egy pillanatra, hogy játszhassunk egy kis Doomot. A GZDoom modja segítségével egy árkád gép kerül a pályára, amin nos, csinálhatjuk ugyan azt, mint eddig. Irthatjuk a szörnyeket. Zombi Killernek köszönjük az ötletet, aki azt is elintézte, hogy Wolfensteinezhessünk a játékban.

A Commodore 64:

Bár maga a Doom sem mai gyerek, ha nosztalgiázni szeretnénk, tolhatjuk Commodore 64-en is! Új értelmet kap, a "csúnyán fut a játék" kifejezés, de legalább működik. Úgy ahogy. Egy svéd modder keze munkája ez a liba khm khm ürülék színű csoda, de kreatív, annyi biztos.

Az MP3 lejátszó:

Meguntuk a zenehallgatást? Ideje Doomozni! Nem kell más hozzá, mint egy SanDisk Sansa Clip MP3 lejátszó és nagyon kifinomult látás. Ha ezen a monokróm OLED képernyőn ti kiveszítek pontosan mi is történik, tapsot érdemeltek! Az ötlet érdekes, főleg ha már nem tudjátok mire használni régi MP3-matokat.

A digitális kamera:

Régi Kodak kamera és egy őrült ötlet. JJ Dashernek megvolt mindkettő, meg persze a megfelelő technikai tudása, hogy összehozza a fényképezőjét és a Doomot. A szerelemgyerek nem semmi, a videóban láthatjátok a végeredményt, de ha további részletekre vagytok kíváncsiak, olvassátok el Dasher naplóját.

A zongora:

Nem, nem csak Beethoven szimfóniák eljátszására jó. Bár a dallamot, amit Doomozás közben alkotunk mindennek neveznénk, csak kellemesnek nem, a billentyűk alkalmasak az irányításra és a lövésre. Közben azonban érdemes feltenni egy fülest, ami elnyomja a borzalmas klimpírozást.

Half-Life 2:

A Garry's Modnak és a gmDoomnak köszönhetően már Doomozhatunk Half-Life 2 helyett. Vagy közben. Ahogy vesszük. Míg mindenki a Half-Life 3-ra vár, jól elszórakoztathatjuk magunkat két nagy klasszikus mashupjával is. Furcsa koncepció, de nagyon adjuk.

Ti melyik eszközön/platformon próbálnátok ki legszívesebben a Doomot?

 

vissza