50 millió eurós költségvetéssel készül a Control 2

2022-11-11 17:34:00

Azt hiszem, senkit nem lepek meg vele, ha azt mondom, készül a Control 2. Korábban voltak már találgatások, hogy a Codename Heron valójában a Remedy 2019-es sikercímének folytatása, ezt azonban most a stúdió hivatalosan is megerősítette. A csapat egyébként közös fejlesztési és kiadási megállapodást írt alá az 505 Games-szel, így bár az IP tulajdonosa továbbra is a Remedy, egyenlő arányban osztoznak a fejlesztési- és marketingköltségeken, valamint a nettó bevételen. 

A Remedy a PC-ds, míg az 505 Games a konzolos verziók bevezetéséért felel, és utóbbinak nem mellesleg ez a valaha volt legnagyobb befektetése. A Control 2 50 millió eurós költségvetésből készül, ami körülbelül 20 millióval több, mint az elődre szánt pénz. Azt, hogy ez a többlet hová kerül, egyelőre nem tudni, de tekintve, hogy az alapul szolgáló Northlight engine még csak koncepciós fázisban jár, az is nyelni fogja a pénzt.

A Remedy így a jövőben meglehetősen elfoglalt lesz, hiszen az Alan Wake 2 is fejlesztés alatt áll, és egy Control spin-off is készülőben van Codename Condor címmel. A Control 2-ről, és a stúdiók megállapodásáról szóló közleményt ITT találjátok, ahol egy koncepciós rajz is megosztásra kerül a játékról.

vissza
Legolvasottabb cikkek