Zotac - itt az ArcticStorm folyadékhűtéses GTX 1080

2016-10-29 14:58:05

Lehet, hogy most sokakban felütötte a fejét a déjà vu érzés, és bár a szériában több gyártónak is van már folyadékhűtéses változata, a Zotac is megtette saját lépését.


 

A Thermaltake-kel közösen tervezte a gyártó az ArcticStorm-ot, ami egy 10 éves jubileumi kiadás. A bemutatás a Hong Kong-i sajtótájékoztatón történt meg. Tony Wong megköszönte minden munkatárs erőfeszítését abban, hogy ez mind létrejöhessen, továbbá elmondta, hogy egy ultimate folyadékhűtéses projektet szeretnének piacra dobni.

zotac-geforce-gtx-1080-arcticstorm

Az eredmény egy teljesen új nyomtatott áramkör, a hagyományos 8+2-es tápellátás, ám jóval nagyobb teljesítmény és gyorsaság: a nem jubileumi kártyával ellentétben 1,797 MHz-es boost és 1771 MHz-es bázis-órajellel lett ellátva. A VGA két BIOS-szal dolgozik, míg az első az alapfrekvenciára, a második a gyorsabbakra van konfigurálva. E két funkció között a Firestorm program segítségével váltogathatunk, ahol a ventilátorok sebességét és a fényhatásokat is kalibrálhatjuk.

geforce-gtx-1080-arcticstorm-zotac

Kinézetben is turbóztak rajta, hiszen egy teljesen új hűtésblokkot kapott és érkezik hozzá a Zotac SLI HB hídja is. Egyelőre megjelenési dátumot és árat nem adtak tudtunkra.

vissza