XPG Precog - Áttekintés

2021-04-12 15:36:00

Előzetes vélemény

Nem egy termékét teszteltük már az XPG-nek de kevés olyan volt amit akár meg is tartottam volna. Lesznek bizonyos témakörök amiket nem boncolgatok majd a cikkben, ide tartozik az árazás és a hangminőség kérdése is.

Hogy miért?
Mindkét témakör szubjektív élmények alapján értékelt.

Megjelenés és csomagolás

Az XPG Precog egy stílusos eszköz. A gyártó nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy tartós és használható fejhallgató kerüljön a vásárlók fejére. A fejhallgató színösszeállítása és anyaghasználata egyértelműen arra utal, hogy a gyártó a játékosokat próbálja megcélozni. Az XPG Precog fülhallgató fülkagylói bőséges párnázottságot és mélységet biztosítanak, így nem nyomja a füleket.. Ez teszi a fejhallgatót alkalmassá a hosszú játékmenetekhez. Emellett a fülkagylók elforgathatók, így a headset kényelmesen a nyakadon pihenhet a szünetekben.Külön említést érdemel az XPG Precog csomagolása is. A fejhallgatót saját, könnyű, fekete, kemény, kemény hordtáskába csomagolták, amely olyan, mintha műbőrből készült volna.

Viselet 

Sajnos az XPG az automata fejpántot választotta. Nem azt mondom, hogy ez az ördögtől való, de azért egy jó “fülesnek” alap és komfort tartozéka kellene, hogy legyen.


Kompatibilitás

Az XPG a szabványos USB Type-C csatlakozás mellett számos csatlakozási lehetőséget kínál. USB-C-ről USB-A-ra csatlakozót is kapsz arra az esetre, ha nem áll rendelkezésedre USB-C port. Van egy 3,5 mm-es csatlakozó és egy Y kábelosztó is. Összességében kompatibilitást kapsz mindhárom nagy konzollal és Android okostelefonokkal a játék PC-k mellett. Maguk a kábelek szövetborításúak és strapabíróak. Az USB-C kábelhez egy inline DAC csatlakozik, amely egyben a készülék vezérlését is tartalmazza, így beállíthatja a hangerőt, elnémíthatja/lekapcsolhatja a mikrofont, be- és kikapcsolhatja a környezeti zajszűrést, be- és kikapcsolhatja a LED-et, valamint három hangmód (zene, virtuális 7.1 surround hangzás és FPS) között válthat.


Miért a Precog? Miért más?

Az XPG Precog azzal különbözteti meg magát a konkurens fejhallgatóktól, hogy mindkét fülhallgatóban elektrosztatikus és dinamikus meghajtót is kínál, ami ritkaság a játékfejhallgatók között. Az elektrosztatikus meghajtó célja a magas és alacsony frekvenciák tiszta, éles és torzításmentes kimenete, míg a dinamikus meghajtók az alacsony és középsugárzási tartományok hangját kezelik.


Mikrofon

A Precog mikrofonja a show igazi sztárja. 20-20 000 Hz-es frekvenciatartományt kínál, hangja tiszta és telt.  Az XPG-nek jár a dicséret.


Feketeleves

Amikor a Precogot a 3,5 mm-es csatlakozóval használtam, tehát a beépített DAC használata nélkül, a fejhallgató komolyan vesztett a hangzásából. A hangerő csökkenése és a hangzásbeli meghatározottság elvesztése nagyon érezhető volt, olyannyira, hogy nem tudom ajánlani a Precog ilyen használatát, hacsak nincs más választásod. Tovább súlyosbítja ezt a problémát az a tény, hogy az Environmental Noise Canceling nem használható 3,5 mm-es csatlakozóval, így a hangminőség mellett egy hasznos funkcióról is lemondunk. Konzoljátékosok figyelem….


Szoftverek és vezérlés

Az XPG jelenleg nem kínál szoftvercsomagot a Precoghoz - csak egy egyszerű segédprogramot a Precog mikrofon ENC firmware-jének frissítéséhez. A fejhallgató összes funkciója a Precog DAC-ján elhelyezett vezérlőkkel történik. 

 

 

 

vissza
Legolvasottabb cikkek