Westerosban valaki halottnak hitt mindig visszatér

2016-05-30 11:44:43

Tömör gyönyör a 6. évad első 6 epizódja, legalábbis a mi kedvenceink még élnek, sőt, vissza is tért pár. De szomorúak vagyunk és egyre inkább izgulunk, hogy a maradék 4 rész milyen meglepetésekkel szolgál majd.


 

Sam hazatért szerető családjához, kiváltképp gondolj itt édesapjára. Daenerys már megint hozta az elvárt szintet, Tommen pedig egy vadállat. Ha érdekel bővebben, mi történt a 6. részben akkor olvass tovább SPOILER-ekkel, vagy ha Trónok harcás hírzárlatot tartasz, akkor kattints Ariára.

ew_game_of_thrones_1_arya

 

48c88f6216715c3d131931beb35ecb02Az epizód nyitójelenetei még azokat is felrázta, akik egyébként már majdnem elbóbiskoltak a tv előtt (már amennyire a Trónok harca fanok erre képesek), hiszen Bran nagy szökésébe kapcsolódtunk be és mikor kellőképpen dobogott a szívünk az egyre inkább közeledő zombik láttán, megérkezett a hős (igen, pont úgy mint az évad elején Sansa esetében). Miután a titokzatos fekete lovasunk lecsapott pár arctalant lángoló buzogányával, a rokkant srácot és a pókerarcú csajt felültette lovára és elvágtatott. A szemfülesebbek már itt sejthették, hogy ki is lehet az idegen - aki egy gyönyörű fekete lovon kint nyaral Északon és nincs jobb dolga, mint megmenteni két fiatalt - a többiek kérdéseikre csak később kaphattak választ. De mivel ez egy spoileres mesedélután, ezért elárulhatom, hogy a halottnak hitt visszatérő nem Leonardo DiCaprio, hanem Benjen Stark.

3fb65d0520ec3c15ceb3fe5ba9a2867f

Tovább gördülvén Westeros csodás ármányokkal teli világában, Samwell Tarly alázását követhettük figyelemmel, egy kellemes családi vacsorával egybekötve. Apja ugyanis vadászatról visszatérve, bonyolult keresztkérdésekkel kiderítette, hogy gyűlölt fia igaz szerelme egy vad és hiába nézett ki egész tűrhetően a vérfertőzött lány, igen gondosan el lett küldve a messzi, bús, komor... Sam fülét farkát behúzva tűrte a páncéltörő golyókat apja szájából és amikor eljött az idő, megszöktette fogadott fiát és barátnőjét saját otthonából, mint egy igazi férfi. De a büszke család legnemesebb kardját azért még ellopta, hátha apja még inkább a pokol bugyraiba kívánja.

Aria bevetése alkalmával megnézhette a 3. és 4. évadot a Hét királyság nemzeti színitanodája előadásában, de mérgező küldetését ismételten rosszul végezte el, amihez a templomi senkinek is lesz egy két szava, főleg ha megtudja, hogy a tanonc leány egyik régi holmiját (tűt) megkereste és azzal tér nyugovóra. Viszont az ezer arcú isten higgadt szószólója éppen munka közben kapta a hírt, így végre megtudtuk, miként választja le a holta arcát kedvenc papunk.

8104680935ffe6535e9ef513f44a7319

Királyvárban éppen Margaery-t vetkőztették volna le és hajtották volna végig az utcán, ha nem lép közbe nagyanyja, apja, és Jaime. De a kiszabadításból egy hatalmas felsülés lett, mert drága királyunkkal még korábban egyezkedett a vallási irány vezetője és saját felesége, így a kard általi megmentés inkább egy közös uralkodás rügyeit pattintotta ki. Majd pedig Jaime-t elküldte egy misszióra drága fia, de legalább Cersei ismét szerelmet vallott a félkezű bakának. Ezt követően Walder Frey várában is feltűnt egy halottnak hitt szereplő, de őt - mesedélután ide vagy oda - nem leplezem le.

41126d0cdc675ff481fcaa32c60ddbd5

A nagyszerű nyitójelenetek után a köztes idő gyorsan eltelt, majd jött a zseniális lezárás, amit Daenerysnek köszönhetünk. De mielőtt rosszra gondolsz, nem mezítelenkedett, csupán a kisujjából kirázott már megint egy drámai és feltüzelő beszédet, mialatt a sárkányán ült. Bár szerintünk akkor is elérte volna a „veled tartunk, élünk vagy halunk” hatást a kanos dothrakiaktól, ha még egyszer levetkőzik, de érett már egy felrázó drámai beszéd, az igaz.

Neked hogy tetszett a 6. epizód és egy 1-10-ig terjedő skálán? Mennyire izgulsz a maradék 4-től (hiszen eddig jelentős szereplő nem halálozott el)?

vissza