Web 0.0 - a kis település, ahol szívesen nyaralnánk

2016-05-06 20:18:43

Az aprócska falu, ahol nemhogy internet, még térerő is alig-alig van csak, a világ talán legmodernebb helyévé vált. Zseniális!


 

A címbeli névvel illetett település, Civitacampomarano - fogadni mernék, hogy a cikket még a helységnév betűinek tényleges végigböngészése előtt elolvassátok. Egy program keretében a Biancoshock az alig 400 lelket számláló falucskát böngészővé alakították. Az ötlet egyszerűen zseniális, a képek láttán pedig a megvalósításra sincs panasz. A Facebook a főtéri kis hirdetőtábla képében díszeleg, míg a telefonfülkét a WhatsApp szerepébe öltöztették. Az orvosi rendelő a vírusirtó "alkalmazás", a falvak térfigyelő kamerahálózataként ismert idős nénikék egyikének házikója a Wikipédia funkciójaként szolgál.

A 21. századi polgárok nagy rész szerint az internet ezen installációi nélkülözhetetlenek az életben, ezen lakosok nagy része pedig talán nem is tudja mi az az internet. Bebizonyosodott, hogy ezen funkciók a való életben is megtalálhatók, sokkal közvetlenebb formában...

vissza