Újra képen az Nvidia GeForce GTX1080

2016-04-19 15:17:32

Úgy fest, az Nvidia tettre kész, hogy útnak indítsa a GTX10XX szériát. Erre utal egy újabb kép az interneten.


 

Korábban már megmutattuk, hogyan is néz ki a GTX1070, illetve 1080 hűtésének burkolata. Már akkor is gyönyörködtünk a Titan szériánál már bevált szögletes kialakításon, viszont most teljes köntösben pillanthatjuk meg a kártya hűtését. Az ezüstszínű fémkeretben a ventilátor mellett helyet kapott egy fekete, műanyag fedél, ami valljuk be, feldobja a kinézetet.

Magáról a belsőről nincs még konkrétum, de a híresztelések szerint Pascal GP104-200 GPU-val látják el. A 16nm-es technológiával gyártott szépségbe 2560 CUDA mag kerül, emellett pedig 8 gigabájtnyi GDDR5 vagy GDDR5X memória kerül.

nvidia geforce gtx1080

Természetesen a gyártó hivatalosan még semmit nem erősített meg, de mivel látható, hogy a csavarok az előző szériákhoz képest máshol vannak (ebből adódóan azokra nem illeszkedik), okunk van feltételezni, hogy ez bizony nem pletyka. A jövő hónapban zajló Computexen minden kiderül!

Persze nem minden erejét a GeForce-ba öli a gyártó, hiszen nemrég kiderült, hogy az új Quadro6000 szó szerint egy bestia. Ezen kívül viszont a már rég zajló AMD-Nvidia háborúra is kell a szufla: bejelentették, hogy a Ubisoft egyik nagy dobása előbbire támaszkodik!

vissza