Ugrik a gesztusvezérlés az új Xbox One Experience-ben

2015-11-11 14:28:51

A Microsoft úgy döntött, hogy a holnap érkező Xbox One-os dashboard frissítésből eltávolítja a Kinect-alapú gesztusvezérlést.

 

Alacsony használati rátára hivatkozva kiveszi a konzol funkciói közül a Kinect kamerára támaszkodó gesztusvezérlést a Microsoft. Az Xbox One megjelenése óta működő megoldás a felmérések szerint nem vált igazán népszerűvé, ezért a jövőben nem fejlesztik tovább, sőt, holnaptól meg is szüntetik azt. A jövőben is figyelni fognak a felhasználói visszajelzésekre, de egyelőre úgy érzik, hogy nincs létjogosultsága a szóban forgó funkciónak. Természetesen azok a programok, amelyek szintén használják a gesztusalapú vezérlést, továbbra is támogatni fogják, illetve hangalapú parancsokkal változatlanul lehet majd keresgélni a dashboard tartalmai között, tudtuk meg a Microsoft színeiben tevékenykedő Mike Ybarra-tól.

 

Érdekes egyébként, hogy mennyire nem válnak be ezek a modern vezérlési megoldások, hiszen évekkel korábban számtalan sci-fi mozifilm prognózisaként vártuk megváltóként a fizikai kontaktusok nélküli irányítás lehetőségét. Lényeg a lényeg, holnaptól már nem lesz elérhető Xbox One-on eme lehetőség.

vissza
Legolvasottabb cikkek